Despre copii

Baia bebelusului, in cada sau chiuveta?

Baia bebelusului – Detalii importante!

Inainte de a incepe sa ii faceti baie copilului, asigurati-va ca aveti tot ce va trebuie la indemana. Daca uitati prosopul, va trebui sa mergeti dupa el tinand, in brate, copilul ud.

Dati-va jos de la mana ceasul. Un sort va protejeaza hainele. Este bine sa aveti la indemana:

Baia bebelusului

Baia bebelusului poate fi facuta intr-o cadita, in chiuveta de la baie sau intr-un lighean. Unele cadite au suporturi pe care va puteti sprijini copilul. Poate fi foarte solicitant pentru spatele si picioarele parintilor sa-si spele copiii intr-o cada de baie obisnuita. Pentru propriul dumneavoastra confort, puteti pune un lighean sau o cadita pe o masa sau pe ceva inalt. Puteti sta pe un scaun atunci cand va spalati copilul in ghiuveta din baie.

Atunci cand faceti baie bebelusului dvs., apa ar trebui sa aiba aproximativ temperatura corpului (35-37ºC).

Un termometru de baie poate fi necesar parintilor fara experienta, insa nu este obligatoriu.

Intotdeauna verificati temperatura apei cu mana. Baia bebelusului ar trebui sa fie facuta cu apa suficient de calduta, insa nu fierbinte.

Folositi numai o cantitate mica de apa la inceput, adanca doar de 3-5 cm, pana cand va obisnuiti sa tineti copilul bine. Cada nu mai aluneca daca puneti pe marginea ei un prosop sau un scutec.

Baia bebelusului – Baia propriu-zisa

Daca va simtiti nesigura la inceput datorita faptului ca v-ati putea scapa copilul in apa, puteti sa il spalati in timp ce sta in poala dumneavoastra sau pe o masa. Dupa aceea limpeziti-l in cada, tinandu-l bine cu ambele maini. Folositi un prosop moale de baie pentru a-l usca si mai bine ar fi daca l-ati tampona in loc sa-l frecati.

Daca incepeti sa ii faceti baie bebelusului inainte ca cicatricea ombilicala sa fie complet vindecata, uscati-o bine dupa baie folosind bucati de vata.