Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Bronsiolita0 Comments

Publicat in:
Etichete:bronsiolita, cauze, ce este bronsiolita, despre, remedii, simptome, transmitere, tratament

Este legata bronsiolita de astm?

Copiii care au mai avut bronsiolita au un risc mai mare de a face astm ulterior in viata, dar nu este clar daca este boala cea care cauzeaza sau declanseaza astm sau copiii care pana la urma fac astm sunt pur si simplu mai predispusi la bronsiolita ca bebelusi. Se fac cercetari pentru a clarifica relatia dintre bronsiolita si aparitia ulterioara a astmului.

Cauzele bronsiolitei

Bronsiolita este cauzata de obicei de o infectie virala, cel mai adesea cu virusul respirator sincitial, pe scurt VSR. Infectiile cu VSR sunt responsabile pentru mai mult de jumatate din cazurile de bronsiolita si sunt cele mai raspandite iarna si la inceputul primaverii.

Alti virusi asociati cu bronsiolita sunt rinovirusul, virusul gripal si metapneumovirusul uman.

Simptome ale bronsiolitei

Primele simptome ale bronsiolitei sunt de obicei aceleasi cu ale unei raceli obisnuite:

  • Stare generala proasta;
  • Curge nasul;
  • Tuse usoara;
  • Febra usoara. Aceste simptome dureaza o zi-doua si sunt urmate de inrautatirea tusei si aparitia respiratiei suieratoare, sunete fluieratoare inalte in timpul expiratiei.Uneori apar gradual dificultati respiratorii mai severe, marcate prin:
  • Respiratie rapida, superficiala;
  • Puls accelerat;
  • Retragerea gatului si a pieptului la fiecare respiratie, denumita retractie;
  • Umflarea narilor;
  • Iritabilitate, dificultatea de a dormi si semne de oboseala sau letargie. Copilul poate avea si un apetit scazut si este posibil sa vomite dupa ce tuseste. Mai rar, bebelusii, mai ales cei prematuri, pot avea episoade de oprire pentru scurt timp a respiratiei (apnee) inainte de a avea alte simptome.In cazurile grave, simptomele se pot inrautati rapid. Un copil cu bronsiolita severa poate obosi din cauza efortului de a respira si poate avea o slaba circulatie a aerului catre si din afara plamanilor, din cauza obturarii bronsiolelor. Pielea bebelusului poate deveni albastra (situatie numita cianoza), observabila mai ales pe buze si unghii. Este posibila si deshidratarea copilului din cauza efortului de a respira, a vomei si este posibil sa suga mai putin in timpul meselor.



Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Bronsiolita

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!