Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

De ce iaurtul este recomandat pentru alimentatia copiilor?Un comentariu

Publicat in:
Etichete:alimentatie, copii, copil, diversificare, iaurt, proprietati


Un alt studiu efectuat pe copii a aratat ca, in cazul unui copil din sapte, probioticele previn infectiile cu rotavirus, un virus care se manifesta prin diaree, stari de voma si deshidratare.

Iaurtul in alimentatia copiilor

Iaurtul in alimentatia copiilor

Alte studii au aratat ca probioticele pot ajuta sistemul imunitar al copiilor sa se dezvolte intr-un mod sanatos, si sa fie mai putin expus la anumite alergii, eczeme sau astm. Intr-un studiu din 2003 a fost analizat rolul probioticelor in prevenirea anumitor alergii.

Studiul a fost efectuat pe 130 de bebelusi care prezentau risc pentru alergii. Copiilor li s-au administrat bacterii, ca supliment fata de hranirea la san, timp de sase luni. O parte din copii nu au primit probiotice, ci li s-au administrat substante cu efect placebo.

Pana cand copiii au implinit varsta de doi ani, 23% dintre cei tratati cu probiotice au prezentat eczeme, in timp ce 46% dintre cei care au primit substante cu efect de placebo s-au confruntat cu eczeme. Beneficiile probioticelor au fost vizibile pana cand copiii au implinit varsta de patru ani.

De ce ar trebui sa tii cont, cand incepi sa diversifici alimentatia copilului

Iaurtul se introduce in alimentatia copiilor treptat, la inceput o lingurita, apoi doua, pana se ajunge la cantitatea de 100 – 150 mililitri.

Daca copilul tau este diagnosticat cu alergie sau intoleranta la lapte sau prezinta semne de alergie de orice fel, precum eczemele, consulta imediat medicul.

In cazul in care in familia ta se afla persoane cu alergii la anumite alimente sau astm, este bine sa te consulti cu medicul inainte de a introduce alimente noi in dieta copilului tau.

Fii atent la orice semne de alergie la mancare, precum marirea limbii, a buzelor si a fetei, respiratie greoaie, eruptii pe piele, suierat astmatic, crampe abdominale, voma sau diaree si mergi cu micutul la medic daca ti se pare ca acesta are vreo manifestare suspecta.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
De ce iaurtul este recomandat pentru alimentatia copiilor?

Un comentariu

  1. sorin

    De ce nu spuneti nimic si despre ingredientele iaurtului. De exemplu in SUA reclama la Danone a fost interzisa acum cativa ani. La noi …
    Cate sunt naturale? Cate din sortimentele existente pe piata le-ati da copiilor sau nepotilor vostri?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!