Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

De ce este important sa te joci cu bebelusul tau?0 Comments

Publicat in:
Etichete:bebe, bebelusi, cum te joci, de ce este important, joaca, jocuri

Jocurile sale favorite in primul an de viata

Este vorba desigur de marile etape. Acestea trebuie adaptate in functie de evolutia copilului. Inca de la nastere luati-va in brate pruncul, leganandu-l bland. In afara placerii pe care o veti resimti voi, acest lucru va favoriza descoperirea reciproca.

Din luna a treia

Bratele si picioarele copilului se agita liber si el poate sa te urmareasca cu privirea. Aseaza-l pe o paturica, pe care mama si tata o vor tine de cele patru colturi, si leganati-l bland privindu-l si zambindu-i; drept recompensa veti primi un suras larg din partea pruncului.

Din luna a patra

Luandu-l in brate si sustinandu-l de burtica, faceti-l sa se joace de-a avionul. Cu bratele si picioarele intinse, lui ii va place sa zboare si va aprecia aceasta pozitie noua, descoperind lumea de la inaltime. Incepeti mai intai incetisor, apoi accelerati ritmul, caci, in bratele voastre, el se va simti in siguranta.

Din luna a cincea

Copilul incepe sa se ridice pe antebrate. Aseaza-l pe picioarele tale indoite, tine-l ferm cu mainile si fa-l sa se joace de-a “ascensorul”. Picioarele tale se ridica din ce in ce mai sus si miscarea devine din ce in ce mai rapida.

Din luna a sasea

El isi controleaza bine mainile si picioarele. Cand este asezat pe burtica, el incearca sa se intoarca pe spate. Il vei aseza pe antebratele tale trecandu-ti mainile pe sub burtica lui. Uneste-ti mainile cu cele ale tatalui, astfel veti putea sa-l faceti sa se rostogoleasca de pe spate pe burta si invers.

Din luna a opta

Copilul stie sa se intoarca in toate directiile, ramane in pozitia sezand fara sa fie sprijinit. In curand va incerca sa se ridice in picioare. In picioare, sustinut, ii place sa sara. Poti sa accentuezi miscarea, ridicandu-l mai sus de indata ce sare el.

Din luna a noua

Agatat de un scaun sau o mobila el se tine in picioare. Daca in patru labe este un campion, putem sa-i organizam o cursa cu obstacole. Pune pe jos puneti pe jos cateva perne tari. Incurajeaza-l sa le escaladeze aratandu-i o jucarie pe care o va gasi de cealalta parte a pernei.

Din luna a zecea

Copilul este din ce in ce mai indemanatic. Adauga la obstacole un tunel din perne tari. El va aprecia jocul “cucu-bau” daca te ascunzi de cealalta parte a tunelului. El va sti, de asemenea, ca jucaria disparuta va fi regasita de cealalta parte a obstacolului.

Din luna unsprezece

Copilul cauta sa se ridice in picioare. Poti sa-I pregatesti un mic traseu pe care el va trece de la mersul in picioare la cel in patru labe. Aseaza perne, scaune, taburete. El va cauta sa ajunga la tine.

Din luna doisprezece

Copilului ii plac senzatiile mai puternice. Tata si mama isi folosesc bratele ca pe un leagan mergand din ce in ce mai repede si din ce in ce mai sus.Si pentru a incheia fiecare sedinta de joc, e nevoie desigur de o mangaiere tandra si de un pupic!




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
De ce este important sa te joci cu bebelusul tau?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!