Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Greslile parintilor in privinta somnului bebelusului0 Comments

Publicat in:
Etichete:cat trebuie sa doarma, nou-nascut, probleme de somn, somn, somnul bebelusului, somnul la bebelusi


Cand parintele reactioneaza imediat la primul plans al copilului trezit din somn, acesta invata repede ca plansul ii obtine prezenta mamei alaturi care il va dragali si ii va da caldura si afectiune. Fara sa ne surprinda, copilasul invata astfel foarte repede cum sa ceara si sa primeasca atentie imediat.

Evident ca nu este nimic rau in a da copilului afectiunea vitala lui pentru a creste sanatos, insa atunci cand acest lucru se interpune programului de somn, copilul nu mai readoarme la fel de rapid precum ar face-o daca ar fi singur la momentul scurtei treziri nocturne. Asa cum ni se intampla si noua, e firesc sa fie valabil si la copil. Si el poate readormi imediat si mult mai repede decat daca e cu lume in jur care il ia in brate, il pupa, il dragaleste sau eventual ii da si un biberon in gura ca poate ii e foame si de aceea plange.

Cum poti preveni dereglarile de somn?

Iata cateva sfaturi simple si practice oferite de Academia Americana de Pediatrie ca sa previi problemele si dereglarile de somn la copii:

Tine bebelusul cat se poate de calm, evitand stimularile de orice fel din timpul noptii ca sa poata readormi usor la loc daca se trezeste

Incearca sa nu lasi copilul sa doarma prea mult peste zi.

Pune copilul in patut imediat ce da semne de oboseala

de indata ce copilul da semne de oboseala, pune-l imediat in patutul lui. In acest fel copilul invata repede asocierea dintre starea de oboseala si confortul odihnei in propriul patut

Nu-l legana

Daca legeni sau tii copilul in brate pana adoarme ii creezi un obicei. In curand copilasul va dezvolta nevoia de a fi tinut in brate si dragalit ca sa adoarma sau readoarma de fiecare data cand se trezeste in mijlocul noptii.

Evita sa pui copilul sa adoarma in patut cu suzeta in gura

Suzeta are rolul bun ca il linisteste pe copil peste zi cand este agitat, insa nu trebuie sa se invete sa doarma cu ea. Asocierea dintre somn si suzeta este una defectuoasa pentru anii urmatori.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Greslile parintilor in privinta somnului bebelusului

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!