Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Tusea la copii0 Comments

Publicat in:
Etichete:diagnostic, remedii, remediu, simptome, tratament, tuse, tusea, tusea la copii

Alergiile nazale

Cantitatea de substante produse ca urmare a alergiilor nazale poate fi considerabila. Aceste substante ajung in fundul gatului si stimuleaza centrul tusei.

Corpuri straine

Orice obiect care nu trece prin cerul gurii in esofag risca sa fie aspirat in trahee. Acest lucru se intampla mai ales la copiii mici, care baga adesea in gura tot felul de obiecte mici. In principiu, orice obiect care incape printr-un tub de la un sul de hartie igienica poate fi considerat un obiect riscant.

De asemenea, copiii mai mari sau adultii se pot expune acestui pericol atunci cand nu mesteca suficient de bine mancarea. Regulile de prim ajutor in astfel de situatii se invata la cursurile specializate pe care le desfasoara diverse institutii si organizatii de sanatate.

Respiratia suflanta (suieratoare)

Diametrul ingust al cailor respiratorii face ca respiratia sa fie dificila (mai ales partea de expiratie) ceea ce poate cauza un sunet caracteristic in timpul procesului respirator.

Respiratia suieratoare este consecinta a doua procese diferite – ingustarea cailor respiratorii si contractarea muschilor situati in regiunea plamanilor, precum si ingrosarea mucoasei cailor respiratorii ca urmare a unor inflamatii. La copii, cea mai comuna cauza a acestor reactii este chiar virusul care produce banala raceala.

Anumiti virusi (cum ar fi virusul sincitial respirator) sunt celebri in acest sens. Mediul (ierburile, praful, mucegaiul) poate provoca, de asemenea, astfel de reactii. La copiii mai mari, episoadele de respiratie suieratoare pot fi provocate si de activitatea fizica intensa sau de aerul rece.

Refluxul gastroesofagian

Regurgitarea poate produce un reflex de tuse si ar trebui avuta in vedere doar dupa ce au fost eliminate celelalte posibile cauze ale tusei. De obicei, copiii devin foarte iritabili dupa astfel de episoade.

Ticuri motorii benigne

Tusea poate aparea la copii si ca o manifestare a unui tic. In astfel de situatii, ea poate fi, in general, intrerupta usor, printr-un simplu act de vointa si nu va reaparea in timpul somnului. Parintii descriu adesea o astfel de tuse ca pe o gadilatura in gat.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Tusea la copii

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!