Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Consumul de oua si grasimi alimentare de catre copii – Avantaje si dezavantaje0 Comments

Publicat in:
Etichete:consumul de grasimi, consumul de oua, copii, copil, uleiuri, unt

Grasimile alimentare

Din aceasta grupa de alimente fac parte grasimile solide (untul, untura, slanina etc.) si grasimile lichide (uleiurile vegetale). Aceste alimente reprezinta o importanta sursa de lipide ca atare.

Consumul de grasimi de catre copii

Consumul de grasimi de catre copii

Lipide exista si in compozitia altor alimente: preparate din carne, produse lactate, oua, produse de patiserie si cofetarie etc.

Avantaje ale consumului de grasimi alimentare de catre copii

Avantaje ale consumului de grasimi alimentare de catre copii:

  • contin acizi grasi esentiali, mononesaturati (acidul oleic) si polinesaturati (linoleic si a-linolenic), existenti in uleiurile vegetale (floarea soarelui, soia, masline, germeni de porumb); pentru utilizarea eficienta este necesar un raport optim intre cele doua grupe de acizi grasi esentiali in alimentatie;
  • contin cantitati importante de vitamine, cum sunt vitaminele A, D si E (in unt si margarina tartinabila) si vitamina E (in uleiurile din germeni de cereale si, in mai mica masura, in cele din seminte).

Dezavantaje ale consumului de grasimi alimentare de catre copii

Dezavantaje ale consumului de grasimi alimentare:

  • contin cantitati mari de acizi grasi saturati (butiric, palmitic, stearic), acizi grasi existenti in untura, seu topit, unt; acesti acizi grasi fac parte din grasimile alimentare nesanatoase, cu efecte nefavorabile pentru sanogeneza;
  • aport caloric crescut (700-925 calorii pentru 100 g); consumul de grasimi alimentare este indicat in primul rând la persoanele care desfasoara activitate cu mare cheltuiala de energie.



Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Consumul de oua si grasimi alimentare de catre copii – Avantaje si dezavantaje

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!