Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

10 trucuri pentru a evita sa te ingrasi in timpul sarcinii0 Comments

Publicat in:
Etichete:controlul greutatii, cum slabesc, greutate, greutatea in sarcina, sarcina, slabire in sarcina

Cateva suplimente prenatale iti vor fi de ajutor

Aceste suplimente prenatale detin cantitatea necesara de vitamine si minerale, mai exact de acid folic, fier, zinc, vitamina D, calciu si vitamina A, de care ai nevoie zilnic pe perioada sarcinii. Trebuie sa fii atenta, insa, la cantitatea de vitamina A pe care o consumi zilnic, nu mai mult de 5000 de unitati pe zi, pentru ca in cantitati mari poate fi periculoasa pentru copil.

Suplimente in sarcina

Suplimente in sarcina

Fructele si legumele nu trebuie sa lipseasca din alimentatie

Fructele si legumele sunt alimentele care aduc cel mai mare aport de vitamine si proteine organismului tau. De preferat, alege-le pe cele proaspete si nu congelate sau uscate. Bananele ar trebui sa se numere pe lista ta zilnica de alimente, datorita continutului ridicat de potasiu, dar si citricele, mai exact portocalele, grapefruit-ul sau lamaile, datorita continutul mare de vitamine: A, B, C si calciu. Legumele precum rosiile, morcovii, ardeii, varza nu ar trebui sa lipseasca nici ele din alimentatia ta. Vei lua, astfel, din fructe si legume cantitatea necesara de substante nutritive care, cu siguranta, nu se vor transforma in grasime.

Atentie la alimentele de care ar trebui sa te feresti

Exista, de asemenea, si o lista foarte larga de bauturi si alimente pe care ar trebui sa le excluzi din alimentatie, ele fiind extrem de periculoase atat pentru tine, pentru greutatea ta, dar mai ales pentru bebelusul din burtica:

Alcoolul: chiar daca traditia spune ca un pahar de vin este benefic dupa fiecare masa, cel putin in perioada de sarcina ar trebui sa pastrezi distanta si sa il excluzi din obiceiurile tale alimentare, acesta fiind extrem de nociv in special pentru copil.

Alimentele si bauturile care contin cofeina; nu fac nimic altceva decat sa ajute la retentia apei in corp, ceea ce duce la efecte nedorite precum celulita si vergeturi, fiind in acelasi timp daunatoare si pentru bebelus, care devine mult mai agitat decat in mod normal.

Grasimile: somonul fume, cascavalul afumat, mezelurile, carnatii afumati, ficatul de vita sau de porc, orice fel de carne tocata, pateul de porc, acestea continand o cantitate ridicata de grasimi.
Intr-un cuvant, evita toate alimentele care contin zahar si grasimi in cantitati mari.

Miscarea

Daca medicul ginecolog care se ocupa de tine pe perioada sarcinii ti-a spus ca sunteti perfect sanatosi atat tu, cat si bebelusul din burtica si ca sarcina nu prezinta niciun fel de risc, atunci ti-a si recomandat, cu siguranta, aproximativ 20 de minute de miscare zilnica. Nu trebuie sa te gandesti la exercitii sofisticate care sa te solicite prea mult, alege exercitii usoare, simple, care sa nu implice un efort fizic mare. Pe langa aceste exercitii, 10 minute de mers pe jos, zilnic te vor ajuta sa te simti mai bine, sa ai o nastere usoara si o silueta frumoasa.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
10 trucuri pentru a evita sa te ingrasi in timpul sarcinii

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!