Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Repartitia meselor pentru copilul peste 2 ani0 Comments

Publicat in:
Etichete:alimentatie, copii, copil, gustari, mese, mese principale, mesele copilului, regim echilibrat

Masa de pranz

Masa de pranz va fi alcatuita dintr-o supa sau o ciorba, dar in cantitate mica pentru a nu crea senzatia de satietate. De doua ori pe saptamana supa poate fi inlocuita cu salate.

Mese zilnice copil

Mese zilnice copil

Felul 2 va fi alcatuit din carne cu legume sau preparate de ou cu legume. in principiu, la copilul peste 3 ani se pot da toate legumele care vor fi preparate fierte sau sub forma de sufleuri. Este recomandat ca legumele sa fie fierte la aburi, ceea ce permite pastrarea vitaminelor, a sarurilor minerale si nu in ultimul rand, a unui gust mai placut. Legumele pot fi preparate sub forma de supe, creme, chiftele, crochete.

Carnea va fi preparata sub forma fiarta sau la gratar. Din carnea tocata se pot pregati chiftele, ardei umpluti, dovlecei umpluti, musaca de cartofi. Se prefera carnea de pasare, vita si peste.

Nu se recomanda carnea de porc. Daca se va folosi totusi, se vor oferi cantitati mici de carne de porc slaba.

Gustarea de la ora 17:00

Gustarea de la ora 17 poate fi formata din fructe, iaurt, tarta cu fructe, placinta cu branza.

Cina

Masa de seara va fi alcatuita din mamaliguta cu branza, papanasi, paste cu branza sau lapte, sufleuri de legume, sandwich cu branza sau sunca. Masa de seara se poate incheia cu fructe, compot.

Nu se recomanda pentru mesele principale sau pentru gustari dulciuri rafinate pentru a nu obisnui copilul cu gustul dulce si implicit cu dorinta de dulce.

Apa se ofera intre mese, intr-o cantitate de aproximativ 6 pahare/zi.

In alcatuirea regimului trebuie sa se tina cont de respectarea proportiilor recomandate prin piramida alimentara si a cantitatilor in functie de numarul de portii.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Repartitia meselor pentru copilul peste 2 ani

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!