Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Sfaturi pentru tati: ce sa NU faci in timpul travaliului0 Comments

Publicat in:
Etichete:parinti, sfaturi, tati, travaliul

Nu flirta cu nimeni!

Desigur ca nici nu iti imaginezi ca ai putea face asa ceva in timp ce partenera ta este in travaliu si iti naste copilul. Imagineaza-ti insa ca unii tatici au senzatia ca daca le arunca ocheade asistentelor sau ii zambesc languros doctoritei vor inveseli.

Travaliul - sfaturi tati

Travaliul - sfaturi tati

Nu iti irosi farmecele! Personalul medical isi face treaba si fara astfel de incurajari. Cele cu care vei incerca sa flirtezi isi vor face o parere foarte proasta despre tine si vor compatimi tacuti viitoarea mama. Iar viitoarea mama va observa, fara indoiala si travaliul ei se va incheia cu inceputul travaliului tau.

Nu pleca!

Oricat de mult ti se pare ca dureaza travaliul, orice probleme importante ai avea de rezolvat, cea mai proasta idee pe care ai putea sa o ai este sa pleci „putin”. In primul rand, este lipsit de respect atat fata de viitoarea mama, cat si fata de bebelusul vostru. In al doilea rand, mama se va simti abandonata si iti va reprosa acest lucru toata viata. In al treilea rand, gandeste-te ca poate ar vrea si ea sa plece putin.

Daca ea nu poate, nici tu nu ar trebui. Si cel mai important lucru: pot exista momente in care sa aiba nevoie sa se consulte cu tine pentru a lua niste decizii, ori medicii pot avea nevoie de informatii pe care ea sa nu le poata da corect in starea in care se afla.

Nu face comparatii!

Atunci cand partenera ta de viata iti aduce pe lume copilul, nimeni (persoana reala sau personaj fictiv din filme sau carti) nu este mai puternica, mai frumoasa sau mai curajoasa decat ea. Abtine-te – pentru binele ei, dar si al tau – de la comparatii care sa ii fie defavorabile viitoarei mame.

Uita ca sora ta a suportat mai bine durerile nasterii, nu mentiona faptul ca verisoara ta nu a acceptat anestezie epidurala si in nici un caz nu ii spune ca mama ta povestea ca nu a gemut deloc in timpul nasterii. Toate aceste comparatii defavorabile ii vor scadea increderea in ea si va fi suparata pe tine mult timp pentru vorbele tale.

Nu o contrazice!

Poate ca atunci cand ati facut planul nasterii partenera ta de viata a spus ca nu doreste anestezie epidurala sau cezariana sub nici o forma, iar in timpul travaliului decide contrariul. Nu trebuie sa o contrazici, cu atat mai putin sa i te opui vehement incercand sa o obligi sa respecte planul.

Stii ca socoteala de acasa nu se potriveste cu cea de la maternitate. Aminteste-i cu blandete ce ati discutat legat de subiect si apoi sustine-i decizia prezenta in totalitate. In fond, tu nu poti sti exact ce simte nici fizic, nici emotional in timpul travaliului si a nasterii.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Sfaturi pentru tati: ce sa NU faci in timpul travaliului

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!