Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cafeaua in timpul sarcinii0 Comments

Publicat in:
Etichete:alaptare, cafea, cafea in sarcina, cand alaptezi, cofeina, insarcinata, riscuri, sfaturi

Cafeaua in perioada de alaptare

Dupa ce ai nascut, te poti delecta din cand in cand cu cate o ceasca de cafea, atat timp cat nu exagerezi. Nu uita ca, in momentul in care cofeina ajunge in sange, o mica parte (de obicei, sub 1%) se transfera in laptele matern. Aceasta cantitate variaza pe parcursul zilei si atinge procentul cel mai mare cam la doua ore dupa ce ai baut cafeaua – prin urmare, atunci nu e bine sa alaptezi.

Cafeaua in sarcina

Cafeaua in sarcina

Cum organismul unui bebelus nu poate inca sa sintetizeze si sa elimine cafeina (mai ales in primile luni de viata), ea se poate acumula in timp, dand nastere unor probleme care te vor afecta si pe tine imediat. Abia cand micutul implineste 3 luni, corpul lui incepe sa proceseze mai bine cofeina si ii va fi mai usor sa o elimine.

Medicii spun ca putina cafea, consumata cu moderatie, nu iti va face rau cat alaptezi si nici nu va provoca schimbari de comportament la bebelusul tau. Asta inseamna nu mai mult de 300 mg de cofeina pe zi, adica maximum 450 ml de cafea (echivalentul a trei cesti mici, pe parcursul unei zile). Daca insa depasesti aceste recomandari, risti sa aveti amandoi probleme de somn si sa fiti (si tu, si puiul tau) iritati, agitati, nervosi – ceea ce, bineinteles, nu iti doresti. Desigur, fiecare bebelus reactioneaza diferit, asa ca micutul tau s-ar putea sa nu tolereze deloc cofeina (nici macar in cantitati infime), caz in care va trebui sa te desparti de ea, cel putin o vreme, ca sa observi daca starea lui se imbunatateste. In plus, daca puiul tau s-a nascut prematur sau are mai putin de 3 luni, chiar si cele 300 mg de cofeina ii vor face rau.

Alimente si bauturi care contin cofeina

Evident, in primul rand cafeaua. Cantitatea de cofeina dintr-o ceasca de cafea variaza in functie de sortiment, de cum sunt prajite boabele de cafea, de modul de in care e facuta – si, bineinteles, de cat de mare e ceasca. Tine cont ca, desi espresso contine mai multa cofeina, se serveste intr-o cescuta demi-tasse, asa ca o ceasca normala de cafea are mai multa cofeina decat un espresso mic.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Cafeaua in timpul sarcinii

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!