Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Ce nu stiai despre sanatatea urechilor?0 Comments

Publicat in:
Etichete:experti, oase, sanatate, timpan, urechi, zbor

Utilizarea lumanarilor de ureche este ineficienta si periculoasa

Este vorba de o practica din medicina alternativa, ce consta in utilizarea unei lumanari goale pe dinauntru. Un capat este pus in ureche, iar celalalt este aprins cu scopul de a indeparta ceara.

Betisoare urechi

Betisoare urechi

Potrivit mai multor cercetari insa, aceasta practica nu numai ca este ineficienta, insa poate fi si periculoasa. Numerosi otolaringologi au avut pacienti care au venit la ei cu probleme aparute in urma folosirii acestei tehnici.

Pacientii aveau arsuri, ocluzii ale canalului auditiv, perforatii ale timpanului, infectii, pierderi temporare ale auzului.

Sa zbori cu avionul cand esti racit poate fi periculos

Trompele lui Eustache actioneaza ca doua valve care elibereaza presiunea atunci cand organismul este supus unor schimbari de altitudine, ca in timpul zborului cu avionul.

In cazul in care urechile sunt curate, ele se pot adapta singure la presiune, prin inghitire. Dar daca trompele sunt pline cu lichid, cum se poate intampla cand esti racit, nu pot elibera presiunea, iar daca acest lucru se intampla timpanul poate fi rupt.

Pentru a fi in siguranta, daca esti racit si trebuie sa zbori cu avionul este bine sa vorbesti cu un medic inainte si sa ai la tine un descongestionant.

Urechile contribuie la perceperea gustului

Expertii spun ca acestea au un rol in transmiterea la creier a semnalelor legate de gust. De aceea, o infectie poate altera capacitatea de a percepe gustul, ca si o interventie chirurgicala la nivelul lor.

Timpanul este foarte subtire

Timpanul este alcatuit din doar trei straturi de membrana, fiind probabil la fel de subtire ca o coala de hartie. Prin urmare, din acest motiv este riscanta folosirea betisoarelor pentru curatarea urechii si de aceea timpanul poate fi deteriorat foarte usor.

Si, din pacate, nu se mai vindeca in totalitate daca s-a rupt.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Ce nu stiai despre sanatatea urechilor?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!