Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Simptome de sarcina0 Comments

Publicat in:
Etichete:cand esti insarcinata, femeie insarcinata, insarcinata, sarcina, semne, simptome sarcina

Modificarea sanilor

Chiar de la inceputurile sarcinii vei putea constata niste schimbari ale sanilor, precum:

Simptome sarcina

Simptome sarcina

Sfarcurile devin foarte sensibile – unele femei spun chiar ca devin iritant de sensibile!
Sanii pot durea sau sa aiba umflaturi.
Sfarcurile se pot inchide la culoare.
Venele din zona sanilor pot deveni mai vizibile si se pot mari.
Areolele se inchid la culoare.
Micile umflaturi de pe areole (Tuberculii lui Montgomery) pot creste sau se pot mari in dimensiuni.

Exces de mucus cervical

O crestere a nivelului de progesteron duce, de multe ori, la secretie excesiva de mucus cervical. Unele femei pot observa doar un pic, pe cand altele mult mai mult.

Oboseala ca simptom precoce de sarcina

Cand ramai insarcinata, metabolismul tau trece la alt nivel, pentru a putea sustine atat corpul tau, cat si pe al copilului in formare. Asta implica foarte multa munca! Ai putea deveni intr-atat de obosita incat sa incepi sa dormi mai mult decat de obicei. Mai mult decat atat, nivelul ridicat de progesteron necesar in timpul sarcinii are efect de sedativ. Nu este de mirare ca te simti epuizata! Daca simti nevoia sa te odihnesti sau sa dormi, asculta ce iti dicteaza organismul.

Urinare frecventa

Cam la o saptamana dupa concepere vei incepe sa mergi mai des la toaleta, numai ca sa descoperi ca urinezi des, dar putin. Aceasta se intampla deoarece embrionul incepe sa secrete hormonul de sarcina hCG, care mareste cantitatea de sange din zona pelviana. De aici, vezica se irita, lasand sa se scurga chiar si cantitati mici de urina. Chiar si noaptea te poti trezi pentru a urina mai des decat de obicei.

Crampe

Acest simptom precoce de sarcina poate fi, de asemenea, destul de stresant pentru viitorii parinti, intrucat este simptom care ar putea anunta si pierderea sarcinii. Cu toate acestea, chiar atunci cand nu esti gravida, uterul se contracta incontinuu. Cand esti insarcinata, fatul creste si impinge in peretii uterului, provocand ca acesta sa se contracte – lucru care este foarte normal.

In cazul in care crampele sunt insotite de scurgeri de sange, mergi la un consult medical. Numai doctorul iti poate evalua starea de sanatate pentru a vedea daca esti in pericol de avort spontan.

Cu toate acestea, nu te panica. Femeile gravide pot avea crampe si sangerari si totusi sa reuseasca sa duca la capat o sarcina sanatoasa.

Scurgeri usoare de sange

La aproximativ 8-10 zile de la ovulatie (chiar inainte de momentul in care in mod normal ai avea menstruatie) ai putea observa scurgeri usoare de sange, cauzate de implantarea embrionului in mucoasa uterului. Scurgerile sunt de obicei roz, si nu rosii ca in timpul unei menstruatii normale.

Constipatie si balonare/

Cand tocmai credeai ca ai scapat, nivelurile ridicate de hormoni au un efect asupra intestinelor tale, relaxandu-le, pentru a crea mai mult spatiu pentru copil, pe masura ce uterul se extinde. Ca urmare, ai putea deveni constipata. Din fericire, exista remedii disponibile in farmacii, asa ca discuta cu medicul tau si gasiti impreuna o solutie. 




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Simptome de sarcina

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!