Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Simptome de sarcina0 Comments

Publicat in:
Etichete:cand esti insarcinata, femeie insarcinata, insarcinata, sarcina, semne, simptome sarcina

Miros fin

Nu, nu este doar pentru ca partenerul tau nu si-a schimbat inca sosetele – sarcina poate intensifica mirosul! Mirosurile care nu te-au deranjat inainte ar putea deveni insuportabile acum, provocandu-ti greata. Produsele alimentare si mirosul mancarurilor gatite sunt, de obicei, cele care iti pun nasul in alerta. Cu toate acestea, fiecare femeie este diferita, iar tie este posibil sa nu iti placa tot felul de mirosuri pe care altele le-ar putea suporta.

Simptome sarcina

Simptome sarcina

Congestia nazala si raceli

Un fat este foarte inteligent, chiar si la o varsta frageda. Intr-o sarcina sanatoasa, sistemul imunitar este impiedicat sa atace si sa respinga fatul, asa cum ar face-o cu un obiect strain. Puterea aceasta este data de hormonii si anticorpii produsi de fat. Anticorpii contribuie, de asemenea, la cresterea si dezvoltarea placentei. Ca urmare a acestor modificari hormonale ale sistemului tau imunitar, ai putea deveni mai sensibila si predispusa la raceli si gripe. Congestiile nazale sunt si ele foarte frecvente in timpul sarcinii, datorita efectelor hormonilor asupra cailor respiratorii.

Cosuri si acnee

Te-ar putea surprinde sa descoperi ca, desi nu ai de obicei cosuri sau acnee, ai putea sa te trezesti cu aceste probleme la inceputul sarcinii – pentru ca se numara printre simptomele precoce de sarcina. Tenul, insa, ti se va repara imediat ce nivelurile de hormoni ti se vor regla. Cel mai bine ar fi sa astepti sa treaca de la sine, fara a stoarce cosurile, intrucat pot lasa cicatrici si/sau imprastia bacteriile.

Pofte si modificarile gustului

Cresterea nivelului de hormoni din sange se poate reflecta in saliva. Este posibil sa simti un gust metalic in gura, care sa iti altereze gustul alimentelor. Unele femei nu mananca carne, pe cand altele se stramba de la gustul pastei de dinti!

Este posibil sa fi auzit povesti diverse despre lucrurile ciudate la care poftesc femeile gravide, lucruri care nu sunt deloc alimente – praf, argila sau creta. Acest gen de pofte reprezinta o afectiune numita Pica.

Nimeni nu stie cu adevarat de ce femeile gravide au pofte. Pe baza unor cercetari, unii cred ca organismul pofteste vitaminele si mineralele de care duce lipsa. Daca ai o pofta anume, nu este nimic in neregula in a ti-o satisface. Cu toate acestea, daca simti nevoia de alimente bogate in grasimi sau alimente cu valoare nutritiva mica, incearca sa gasesti un inlocuitor. Daca inca nu iei in mod normal multivitamine, ar putea fi un moment bun sa incepi sa iei.

Schimbarea culorii vaginului

Datorita nivelului crescut al circulatiei sangelui in regiunea pelviana, vaginul tau ar putea parea mai purpuriu decat in mod normal.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Simptome de sarcina

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!