Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Top 10 Nume de copii la moda0 Comments

Publicat in:
Etichete:cele mai frumoase nume, clasament, nume baieti, nume copii, nume de copii 2014, nume fetite, top nume

5. Sofia

Ca si numele Teodora, Sofia a fost prima data nume de botez in epoca bizantina, cand era purtat doar de fiicele si sotiile imparatilor. In zilele noastre, numele este folosit in toate tarile europene, mai ales in cele din jurul Marii Mediterane si Marii Negre.

Nume de copii 2014

Nume de copii la moda

Sofia deriva din grecescul „sophia” si inseamna „intelepciune si cunostinta”. Sofia era, de altfel, zeita intelepciunii la greci. Despre fetele care poarta acest nume se spune ca sunt altruiste, cumpatate, mai tacute. Sfanta Sofia este sarbatorita in ritul ortodox la data de 17 septembrie, insa este mentionata si pe 4 iunie.

6. Patricia

Patricia este un nume de fata care, pana nu demult, era putin folosit in Romania. De aproape 2 ani insa, Patricia a inceput sa castige sute de admiratori printre viitorii parinti si iata-l ocupand a 6-a pozitie in topul numelor de fete la moda! Este un nume cu origini latine, derivat din „patricius” si inseamna „nobil, aristocrat, persoana de rang inalt”. Despre fetele care poarta acest nume se spune ca sunt sensibile, atente la imaginea lor, afectuoase si capricioase.

7. Ioana

Un nume cu origini ebraice si bine inradacinat in traditia romaneasca. Este derivat din ebraicul „johanan” si inseamna „a face o favoare, a ajuta, a avea mila”. Fetele care poarta numele Ioana sunt considerate corecte, prietenoase, familiste. Primii copii botezati astfel, acum mii de ani, primeau acest nume ca multumire fata de Dumnezeu pentru ca a facut posibila nasterea. De aici si semnificatia „dar de la Dumnezeu” pentru numele Ioana si Ioan, sarbatoriti in ritul ortodox de Sf. Ion, pe 7 ianuarie.

8. Gabriela

Numele Gabriela deriva, in primul rand, din ebraicul „Gavriil”, cu origini biblice (Arhanghelul Gavriil este cel care i-a adus Fecioarei Maria vestea nasterii lui Iisus Hristos). Numele mai deriva si din limbile latina, greaca si araba – Gabrielus, Gabriel, Jibril. In functie de toate aceste origini, Gabriela inseamna „eroina, fiinta puternica, omul lui Dumnezeu”. Fetele care poarta acest nume sunt considerate puternice, corecte, muncitoare, altruiste. Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil sunt sarbatoriti la data de 8 noiembrie.

9. Antonia

Acest nume este „disputat” de mai multe popoare – ebraic, etrusc, latin, iar in Romania a patruns abia in jurul anului 1500. In functie de fiecare origine in parte, inseamna „floare, frumos, nepretuit, demn de lauda”. Fetele care poarta acest nume sunt moderne, curajoase, loiale si puternice. Numele Antonia poate fi sarbatorit pe 17 ianuarie, in ziua Sfantului Antonie cel Mare – protectorul calugarilor, maicilor si al tuturor crestinilor ortodocsi.

10. Ana

In jurul numelui Ana se invart o multime de semnificatii si povesti ale mai multor popoare. In Imperiul Roman, Ana era o divinitate a lunii sarbatorita in luna martie, impreuna cu zeul Marte. Pe filiera daco-romana numele a patruns si pe teritoriul romanesc, unde i s-a asociat, datorita credintei crestin-ortodoxe, si originea ebraica „hannah”. Astfel, Ana inseamna „stralucire, milostenie, buna vointa”, iar despre fetele care poarta acest nume se spune ca sunt puternice si sensibile in acelasi timp. Sfanta Ana este sarbatorita de ortodocsi pe 9 septembrie.

Top nume de baieti la moda

1. Matei

Cel mai dorit nume de baiat are origini pur grecesti si provine din numele „Matthaios”, care inseamna „dar de la Dumnezeu sau copil al lui Dumnezeu”. In religia crestin ortodoxa numele Matei este sarbatorit pe 16 noiembrie, in cinstea Sf. Apostol Matei. Despre baietii care poarta acest nume se spune ca sunt inventivi, cuminti si sociabili.

2. David

Un alt nume de baiat cu rezonanta biblica, foarte iubit de actualii tineri parinti si de cei viitori. David este cel care a luptat cu Goliat, ca simbol al binelui ce invinge raul, dar si sfantul-martir roman sarbatorit in fiecare an, pe 26 iunie. De asemenea, este un nume des intalnit in Europa si America, insemnand, datorita originilor ebraice, „cel iubit de parinti” sau „conducatorul”. Baietii care poarta acest nume sunt considerati curajosi, altruisti, corecti si familisti.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Top 10 Nume de copii la moda

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!