Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Top 10 Nume de copii la moda0 Comments

Publicat in:
Etichete:cele mai frumoase nume, clasament, nume baieti, nume copii, nume de copii 2014, nume fetite, top nume

3. Luca

Un nume de origine latina, care, la fel ca Matei, ne duce cu gandul la Biblie si la un Apostol. Luca inseamna „lumina, nascut in lumina, cel ce aduce lumina”, iar Sf. Apostol si Evanghelist Luca este sarbatorit de ortodocsi la data de 18 octombrie. Despre cei care poarta acest nume se spune ca sunt ordonati, practici, sinceri si chibzuiti.

Nume de copii 2014

Nume de copii la moda

4. Cristian

Cristian este un nume cu origini latine si inseamna „urmasul lui Cristos”. Ce semnificatie mai frumoasa de atat, nu-i asa? In religia romano-catolica Sf. Cristian este sarbatorit pe 12 noiembrie, in timp ce crestinii ortodocsi sarbatoresc numele in prima zi de Craciun, pe 25 decembrie. Baietii care poarta acest nume sunt considerati muncitori, corecti, sociabili si familisti.

5. Alexandru

Un nume pe cat de rezonant, pe atat de vechi. Cu origini grecesti si incarcat de istorie, Alexandru se traduce prin „cel care protejeaza oamenii” sau „cel care vine in ajutor oamenilor”. Sf. Alexandru este sarbatorit in calendarul ortodox pe 30 august, iar despre baietii care poarta acest nume se spune ca sunt corecti, puternici, familisti si usor de impresionat.

6. Albert

Numele Albert este unul dintre cele mai moderne imprumuturi ale onomasticii romanesti, cu origini germanice, dar si slave. Este interpretat ca „stralucit, celebru, nobil, fin”, iar despre persoanele care poarta acest nume se spune ca sunt atente la imaginea lor, moderne, pedante si iubitoare de distractie.

7. Toma

Un alt nume cu rezonanta biblica este Toma, ce aminteste de Sf. Apostol Toma, sarbatorit pe 6 octombrie. Cu vechi origini ebraice, Toma se traduce prin „frate geaman, frate al lui Hristos”. Acest nume aminteste de filosoful si teologul catolic Sf. Toma de Aquino, dar si de personajul principal din balada „Toma Alimos” care intruneste cele mai mari calitati ale poporului roman: dragoste pentru natura, curaj, ospitalitate. Despre baietii care poarta acest nume se spune ca sunt cuminti, corecti, inteligenti si altruisti.

8. Cezar

Un nume de origine latina, incarcat cu multa istorie. Derivat din „Caesarius” si amintind de viata marelui conducator Cezar, acest nume cu rezonanta se traduce prin „cel puternic, cel neinfricat”. In calendarul ortodox Sf. Cezar este sarbatorit pe 8 decembrie, iar cei care ii poarta numele sunt considerati puternici, inteligenti, curajosi si amatori de distractie.

9. Rares

Pana nu demult, in onomastica romaneasca Rares era prezent doar ca nume de familie. De cativa ani insa, Rares castiga teren si ca prenume, in alegerile viitorilor parinti. Fiind mai intai folosit ca nume de familie, transformarea in prenume are origini 100% romanesti si corelate cu domnia voievodului Moldovei, Petru Rares. Astfel, prin purtarea prenumelui Rares, baietii sunt considerati puternici, indrazneti, cu spirit critic si artistic.

10. Mihai

Cu puternice origini ebraice (Elohim) si amintind de Sf. Arhanghel Mihail, conducatorul ostilor ceresti, numele Mihai se traduce prin „cine este ca Dumnezeu, cine se aseamana cu Dumnezeu”. Datorita puternicei semnificatii, multi regi si imparati au purtat acest nume. Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil sunt sarbatoriti la data de 8 noiembrie, iar despre cei care poarta numele Mihai sau Mihail se spune ca sunt de incredere, altruisti, prietenosi si influentati de sentimente contradictorii.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Top 10 Nume de copii la moda

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!