Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cum recunosti meningita la copilul tau0 Comments

Publicat in:
Etichete:despre meningita, meningita, meningita la copii, meningita la copil, simptome meningita, tratament meningita

Care sunt simptomele de meningita?

Aici apare dilema, pentru ca simptomele de meningita nu sunt mereu aceleasi la toata lumea si nu se manifesta intotdeauna in aceeasi ordine. Exista insa unele semne clare: febra, dureri in gat, dureri de cap si sensibilitate la lumina. Desigur, unele dintre acestea pot fi greu de descifrat la bebelusi. S-ar putea doar sa constati ca micutul tau este iritabil si letargic, refuzand sa manance.

Meningita la copil

Meningita la copil

Alte simptome care indica o meningita:

  • varsaturi;
  • diaree;
  • mainile sau picioarele reci;
  • o eruptie cutanata pe corp;
  • pielea patate sau inflamata si care capata o nuanta palida ori albastrie;
  • fontanele tari sau iesite putin ina afara;
  • probleme de respiratie;
  • convulsii.

Daca observi ca puiul tau prezinta aceste simptome (sau o parte dintre ele), chema de urgenta medicul pediatru. In asemenea cazuri, este crucial ca tratamentul sa fie adiministrat cat mai repede.

Cum iti dai seama cat de grava este boala

Numai un medic iti poate spune acest lucru, deoarece simptomele de meningita virala si bacteriana sunt aproape aceleasi. Daca doctorul crede ca micutul tau are meningita, va face investigatii aprofundate. Probabil ca medicul va avea unele informatii in maximum doua ore de la control. Alte analize vor arata mai exact daca este vorba despre meningita si despre tipul acesteia (virala sau bacteriana). Astfel, un raport complet nu ar trebui sa dureze mai mult de 72 de ore, fiind gata in general in 24 – 48 de ore. Oricum, daca bebelusul tau este grav bolnav, medicul nu va astepta rezultatele analizelor, ci il va trata imediat.

Care este cel mai bun tratament?

In cazul in care este vorba despre o meningita virala, sistemul imunitar al copilului tau este probabil destul de puternic pentru a rezolva problema. Adesea, nu este necesar vreun tratament, desi uneori medicul iti va da o reteta, mai ales daca pacientul este un nou-nascut. Iti poti calma bebelusul la fel ca in cazul in care ar avea o gripa: lasa-l sa se odihneasca, da-i destule lichide, medicamente pentru durere si febra (dar numai daca asa iti spune medicul), dupa care tine-l in brate, leagana-l si canta-i usor. In unele cazuri, micutii trebuie sa stea internati in spital pentru cateva zile, pentru a fi monitorizati, mai ales daca sunt foarte mici.

In cazul meningitei bacteriene, doctorii inunda practic fluxul sanguin cu antibiotice. Adeseori, bebelusii stau si pana la doua saptamani in spital, cu perfuzii. Un astfel de tratament poate vindeca boala in 85% dintre cazuri, atat timp cat afectiunea a fost diagnosticata in mod corect inca din prima zi a aparitiei simptomelor. Acesta este si motivul pentru care este atat de important sa chemi medicul din timp.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Cum recunosti meningita la copilul tau

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!