Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Ce nu stiai despre dintii de lapte0 Comments

Publicat in:
Etichete:aparitie, cadere, copii, copil, dinti, dintii de lapte

Cateodata, dintii permanenti cresc peste cei de lapte

Acest lucru se intampla la 10% dintre copii, fiind descris – foarte plastic – ca „dinti de rechin”. Iata ce se intampla mai exact: in momentul in care apar dintii permanenti, acestia dizolva radacina dintilor de lapte, care cad si fac astfel loc pentru dintii noi. Insa, daca dintii de lapte nu au apucat sa cada sau cei permanenti nu au suficient loc sa se dezvolte, natura alege calea cea mai simpla: dintii permanenti incep sa creasca in spatele celor de lapte. Micutilor le cresc astfel doua siruri de dintisori (de unde si paralela cu rechinii), insa nu e cazul sa te alarmezi: e ceva temporar.

Dintii de lapte

Dintii de lapte

In majoritatea cazurilor, nu vor aparea niciun fel de probleme, pentru ca dintii permanenti vor reveni la locul lor imediat ce cad dintisorii de lapte. Totusi, daca vi se intampla asta, e bine sa mergi la dentist pentru un consult, ca specialistul sa se asigure ca totul e bine.

Desi eruptia dentara e dureroasa, caderea dintilor de lapte nu doare deloc

Te poti linisti – nu va trebui sa o iei de la capat cu inelele gingivale. Nu doar ca pierderea dintilor de lapte nu e dureroasa, dar nici cresterea danturii permanente nu ii va provoca micutului vreun disconfort. Totusi, un dinte care se clatina poate fi uneori incomod, in special in timpul hranirii, precum si un nesfarsit pretext pentru mofturi si lacrimi. Inarmeaza-te cu rabdare (si vigilenta!), pentru ca micul smecher va incerca sa te joace pe degete ca sa obtina dulciuri, jucarii sau alte privilegii. In cazul in care copilul se plange de dureri, ii poti da ibuprofen (nu inainte de a vorbi cu medicul de familie). Sub nicio forma nu incerca sa tragi de un dinte care se clatina, ca sa il faci sa iasa mai repede – chiar daca te gandesti ca i-ai face un bine micutului, de fapt expui radacina si gingia la un risc de infectie. Nu face pe dentistul amator: profesionistii sunt acolo din motive intemeiate!

Dintii de lapte cariati inseamna probleme dentare mai tarziu in viata

Iata de ce e foarte important sa ai grija de dantura micutului de timpuriu si sa il protejezi de cariile de biberon. Cum spuneam si la inceput, ingrijirea dintilor incepe inca din perioada sarcinii, cand alimentatia mamei este cruciala pentru dezvoltarea micutului (inclusiv a danturii lui). Mai apoi, trebuie sa acorzi o atentie deosebita dietei tale in perioada de alaptare, pentru ca meniul tau poate influenta cresterea dintisorilor de lapte ai copilului. Alexandra NEDELCU




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Ce nu stiai despre dintii de lapte

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!