Despre copii

Infasatul nou-nascutului

Infasatul nou-nascutului este recomandat de majoritatea celor in varsta care considera ca acest obicei este cat se poate de sanatos, aducandu-le micutilor linistea de care au nevoie pentru a creste mari.

Cu toate ca fiecare dintre noi, cei mari, adultii, am fost infasati de catre parintii nostri, specialistii sustin ca infasatul nou-nascutului reprezinta un obicei total nesanatos, fiind contraindicat de catre acestia.

Infasatul bebelusului

Potrivit lor, infasatul nou-nascutului inca din primele clipe de viata determina dezvoltarea incorecta a sistemului articular al micutului, fiind afectata in mare masura regiunea soldurilor. De aici si pana la aparitia luxatiilor congenitale de sold nu mai este decat un pas, sustin cercetatorii din cadrul Universitatii Southampton din Marea Britanie.

Ce-i drept, parintii ori bunicii nostri ne recomanda sa ne infasam bebelusii destul de strans, fiind de parere ca acest lucru favorizeaza cresterea si buna dezvoltare a micutului. In plus, acestia considera ca nou-nascutul se va simti in acest fel la fel ca in pantecul mamei, mult mai in siguranta decat in cazul in care este lasat neinfasat. Acestia considera ca in acest mod micutul isi va gasi linistea si va putea sa doarma mai bine pe parcursul noptii.

Cu toate acestea, majoritatea pediatrilor considera ca infasatul nou-nascutului poate determina generarea unor probleme de sanatate greu de remediat ulterior, fiind afectat sistemul articular al micutului, atat de plapand.

In plus, infasatul nou-nascutului mult prea strans poate favoriza supraincalzirea acestuia, fapt care poate conduce chiar la decesul acestuia, o consecinta deosebit de grava care necesita mare atentie din partea proaspetelor mamici.

Pentru a preintampina toate aceste lucruri este nevoie ca femeia sa asculte cu mare atentie sfaturile medicului specialist pediatru, aplicandu-le concret chiar dupa parasirea maternitatii.