Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Top 9 medicamente pe care sa NU le dai bebelusului tau0 Comments

Publicat in:
Etichete:bebelusi, copii mici, evitat, medicamente, medicamente interzise

Medicamente antivomitive

La fel ca aspirina, medicamentele pentru starile de greata si varsaturi (antiemetice) nu trebuie administrate bebelusilor decat la indicatia medicului. Majoritatea acceselor de voma sunt destul de scurte, iar cei mici le pot face fata fara ajutorul pastilelor.

Medicamente interzise bebelusi

Medicamente interzise bebelusi

In plus, medicamentele antivomitive prezinta o serie de riscuri si posibile complicatii, care le pot face periculoase. In cazul in care bebelusul tau are varsaturi si incepe sa se deshidrateze din cauza lor, cere sfatul medicului despre ce poti face ca sa-l ajuti, dar nu ii da niciodata pastile din proprie initiativa.

Medicamente destinate adultilor

Asa cum am mai aratat, parintii isi inchipuie ca pot da bebelusilor medicamentele pe care le iau si ei si ca totul va fi bine atat timp cat le administreaza o doza mai mica. Acest lucru este insa foarte periculos. Chiar si siropurile pe care le dai copiilor mai mari pot pune in pericol bebelusul, pentru ca, in cazul lui, o picatura de sirop va fi mult mai concentrata decat pentru fratiorii lui mai mari.

Citeste intotdeauna prospectul medicamentelor si, daca nu se specifica in mod clar care este doza potrivita pentru varsta si greutatea micutului tau, nu ii administra acel tratament.

Medicamente prescrise pentru alti copii

Medicamentele eliberate pe baza de reteta si care sunt destinate altor copii (un fratior sau o sora mai mare) ori sunt sunt prescrise pentru a trata o alta boala vor fi intotdeauna ineficiente, si ar putea fi chiar periculoase pentru bebelusul tau, asa ca nu ii administra niciodata asa ceva.

Cand puiul tau are nevoie de pastile, da-i-le doar pe acelea prescrise exclusiv pentru el si pentru afectiunea de care sufera.

Medicamente expirate

Arunca intotdeauna medicamentele expirate, indiferent daca sunt sau nu cu reteta, imediat ce au depasit termenul de valabilitate. De asemenea, nu folosi niciodata pastilele care au devenit friabile (se sfarama usor) sau si-au pierdut culoarea – cu alte cuvinte, daca nu mai arata la fel ca atunci cand le-ai cumparat (e valabil si pentru tine si ceilalti membri ai familiei, nu doar pentru bebelus!). Dupa ce data valabilitatii a expirat, medicamentele nu mai sunt eficiente si pot chiar dauna.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Top 9 medicamente pe care sa NU le dai bebelusului tau

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!