Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Scapa-ti copilul de nasul infundat0 Comments

Publicat in:
Etichete:cauze, complicatii, doctori, mamici, medici, nas infundat, nasul infundat la copii, nasul infundat la copil, recomandari, riscuri, sfaturi, simptome, tratament

Table of Contents


    In opinia domnului doctor Sorin Filipescu – Medic Pediatru al Centrului Medical Bio Medica, cauzele sunt urmatoarele:

    a) Cauze mecanice:
    – corpi straini intranazali (accidental introdusi de catre copilul mic sau voluntar, din curiozitate, patologie neuropsihica – oligofreni, encefalopati);
    – traumatisme ale piramidei nazale sau faciale complexe;
    – tumori maligne (foarte rar) sau tumori benigne – polipiendonazala, hipertrofie de cornete nazale.

    b) Cauze medicale – de obicei infectii acute de cai respiratorii superioare (majoritatea virotice dar si bacteriene) sau malformatii locale (sept sau cavitate nazala)”

    Nasul infundat la copii

    Nasul infundat la copii

    2. Ce masuri de tratament ati aplicat si ce anume a cauzat infundarea nasului la copil?

    Mariana: „De obicei, fetita mea avea nasul infundat, cand era racita. De fiecare data, am folosit, 2 metode, colargol picaturi pentru nas (solutie preparata in farmacii) si ceapa taiata intr-un castron lasata in camera pe perioada noptii. Dupa 2-3 zile, nu mai aveam probleme.”

    Ina: „Cauza o reprezinta virozele respiratorii, specifice colectivitatii. Oriunde sunt multi copii inchisi in acelasi spatiu timp de peste 8 ore pe zi, vor fi si viroze. Ca masuri de tratament am incercat destule, cu grad variabil de eficacitate:

    • picurat ser in nas
    • aspirat secretiile nazale
    • suflat nasul des si corect, cand a invatat sa faca asta.
    • Sinupret picaturi, in ceai, pentru fluidificarea secretiilor
    • aerosoli cu sare marina sau cu ser fiziologic
    • Vibrocil – mai rar”

    Denisa Popescu: „Daca a fost completat nasul de ceva tuse sau vreun pui de febra, am inceput cu Panadol Baby la 8 ore. Daca era cu harait specific la respiratie, aerosoli: Dexamed/Dexametazona sau Flixotide dimineata cu ACC sau Ventolin seara.”

    Emilia Iacob: „De fiecare data i-am pus doar picaturi cu ser fiziologic, a avut nasucul infundat uneori cand i-a aparut cate un dintisor.”

    Claudia Vasilache: „Cauza banuiesc ca ar fi schimbarea de sezon de la vara la toamna, care a adus cu ea si o usoara scadere a imunitatii generale si locale. Cand m-am confruntat pentru prima data cu aceasta problema, baietelul meu era deja sub tratament homeopat unicist si nu am facut altceva decat sa ii mai desfundam nasul din cand in cand folosind batista bebelusuluisi (nu am exagerat cu folosirea acesteia pentru ca am inteles ca poate sa irite mucoasa nazala) si sa lasam tratamentul homeopat sa actioneze.
    A doua oara a fost vorba de o raceala pe care am tratat-o tot lucrand la intarirea imunitatii si am folosit pentru asta un sirop naturist (Septilin) concomitent cu suflatul nasului de data asta „natural” pentru ca deja cel mic invatase sa faca acest lucru.”

    Mihaela (baietel, 3 ani si 7 luni): „picaturi (ser efedrinat, Vibrocil,Pivalone, Biorinil), spalaturi cu ser fiziologic sau apa de mare izotona sau hipertona. De regula, cand nasul este infundat apa hipertona, pentru ca este mai concentrata in saruri (concentratie 18%, 23%, fata de 9% cat are serul fiziologic si apa izotona) desfunda mai bine. Atentie, abuzul de apa hipertona produce iritatia mucoasei. Pentru nas infundat, fara a fi o viroza, i-am pus in nas picaturi de vitamina A timp de cateva saptamani si efectul a fost ca a scapat de probleme (care este uleioasa si hidrateaza si nasul). Dupa ce mi le-a recomandat un doctor si le-am testat cateva zile pe mine (si a dat rezultat), am hotarat sa ii administrez. La noi a functionat. Cauze nas infundat : viroze, polipi, alergii respiratorii (doar banuim, nu au fost dovedite de analize).”

    Cristina Tudor: „Daca este vorba strict de nas infundat, acest lucru se intampla la schimbarile bruste de temperatura (de la cald la rece) si foloseam 5 picaturi de ser fiziologic in fiecare nara inainte de masa, iar inainte de culcare ii aplicam pe piept si pe spate un unguent special pentru decongestionarea nazala (pulmex baby) si ii puneam pe o batista, aproape de cap, capsule cu inhalant baby.




    Author: Corpul Uman
    Google
    Curs de alaptare


    Un nou serviciu special creat pentru tine!

    Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

    Suna ACUM si stabileste o intalnire!
    0751.160.458


    Link-uri Sponsorizate
    Scapa-ti copilul de nasul infundat

    Lasă un răspuns

    Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!