Despre copii

NU apela la ceaiuri imbuteliate. Iata de ce!

Ceaiul are rolul de a energiza corpul uman, de a-l tonifica, detoxifica, vindeca si calma, de a te ajuta sa dormi bine. In plus, el racoreste si, la nevoie, te hraneste. Expertii ne recomanda sa consumam ceai de placere, chiar daca nu suntem bolnavi. Companiile care produc ceaiuri au scos pe piata ceaiuri variate, frumos ambalate, cu etichete atragatoare.

Ceai

Si totusi, ar trebui sa va puna pe ganduri faptul ca aceste ceaiuri au, de exemplu, un termen de valabilitate atat de indelungat.

Nu tot timpul ar trebui sa ii credem pe cuvant pe producatori si sa admitem ca aceste ceaiuri chiar sunt preparate din menta, sunatoare, busuioc sau tei. Daca veti lasa o cana de ceai facut de voi din plante culese, circa 3 zile pe masa, veti observa cum lichidul din ceasca a inceput sa mucegaiasca si mirosul e de nesuportat.

Asta se intampla cu ceaiul vechi, insa nu la fel stau lucrurile cu produsul din comert. Acesta contine chimicale care sa-i mentina culoarea, gustul, limpezimea, aroma si poate rezista mai multe zile.

Prepara-ti ceaiul singur!

In cazul in care tii la tine si la sanatatea corpului tau, este indicat sa iti pregatesti tu singur ceaiul de dupa amiaza, la job sau in concediu, avand mereu la indemana un fierbator.

Cel mai simplu de preparat este infuzia din frunze sau flori care nu se fierb niciodata. Imediat ce apa incepe sa fiarba se toarna lichidul fierbinte peste planta, dupa trei – patru minute, nu imediat si nu clocotita.

Trebuie sa lasati acest amestec la infuzat cam un sfert de ora, timp in care se filtreaza si ceaiul, apoi se va bea cald, cu inghitituri mici si rare. De preferinta, ceaiul se bea neindulcit sau cu zahar ori miere.

Multi oameni gresesc cand prepara ceai pentru toata ziua. Trebuie ca ceaiul sa fie preparat in cantitati mici si sa se consume indata dupa ce a fost preparat, atunci cand calitatile ii sunt mai puternice. In timp, ceaiul se degradeaza, isi schimba culoarea si gustul.