Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Copilul tau este furios? Iata 5 lucruri pe care ar trebui sa le faci0 Comments

Publicat in:
Etichete:comportament si dezvoltare, copilul tau, educatiei copii, furie copii

Nu trage concluzii pripite

Chiar daca nu a avut un comportament adecvat, furia copilului poate fi justificata. Daca te superi ca a avut un astfel de comportament ii transmiti mesajul ca nu este in regula sa-ti manifesti sentimentele. Iar acest lucru este gresit. Copilul trebuie invatat sa-si exprime sentimentele, insa intr-o maniera pozitiva.

Copil furios

Copil furios

Nu poti controla sentimentele copilului, insa te poti folosi de instrumentul consecintelor pentru a-si da seama de comportamentul pe care l-a avut. Iar cand este calm ii poti spune “Inteleg ca esti furios. Imi pare rau ca te simti asa!” si apoi ii poti explica de ce tipatul, aruncatul lucrurilor sau lovirea altor persoane nu sunt modalitati bune pentru exprimarea sentimentelor, oferindu-i, de asemenea, alternativele pozitive.

Nu face amenintari si nu da consecinte, la nervi

Asteapta sa te calmezi si abia dupa aceea poti seta consecintele pentru un anumit comportament. Sansele sa exagerezi sunt foarte mari, atunci cand esti nervos. Dupa ce esti mai relaxat te poti intoarce si sa-i spui: “Ai fost extrem de furios. Ma intreb ce te-a facut sa reactionezi asa. Crezi ca s-ar putea sa faci ceva diferit data viitoare?”.

Nu intotdeauna consecintele pot fi o solutie dupa o criza de tantrum. Insa acest lucru depinde de regulile fiecarei familii in parte. Tu stii mai bine ce reguli ai impus si ce consecinte ai stabilit pentru incalcarea lor. Cheia este sa nu setezi consecinte pentru emotii, ci doar pentru comportament.

Discuta despre sentimente

Aceasta recomandare este valabila pentru copiii mai mari, insa ai putea incepe discutiile si de la varste mici. Dupa fiecare explozie nervoasa, atunci cand sunteti amandoi calmi, discutati despre ceea ce s-a intamplat. “Ai fost foarte agitat mai devreme. Ma intreb daca are legatura cu ceva de la scoala?”. Apoi asculta-ti copilul si pune intrebari deschise de genul “Ce crezi ca ai putea face ca sa gestionezi situatia mai bine data viitoare” sau “Crezi ca te poate ajuta cu ceva?”. In acest fel iti ajuti copilul sa gaseasca solutiile pentru gestionarea solutiilor.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Copilul tau este furios? Iata 5 lucruri pe care ar trebui sa le faci

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!