Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Temperatura in camera bebelusului0 Comments

Publicat in:
Etichete:camera, copil, incalzire, patut, temperatura, termometru

In momentul in care un copil vine pe lume, parintii ar trebui sa aiba la dispozitie o camera in care acesta trebuie sa fie asezat la caldura. Totusi, medicii sustin ca in niciun caz nu se poate vorbi despre o supraincalzire, ca solutie pentru confortul tremic al copilului.

Temperatura in camera bebelusului

Temperatura in camera bebelusului

Expertii spun ca temperatura din camera este bine sa fie asigurata pentru nou-nascut printr-o incalzire continua. Astfel, este indicta ca incaperea in care sta sugarul sa aiba temperatura cuprinsa intre 22 si 24 grade Celsius, iar noaptea sa nu se diminueze sub 18 grade.

Daca copilul soseste pe lume in anotimpul rece, trebuie adus in camera un radiator, in cazul in care caloriferul nu functioneaza in mod corect.

Nu este bine sa faceti caldura cu soba pe gaze sau pe baza de carbuni, deoarece acestea sunt periculoase din cauza emanatiilor de gaze. Temperatura se poate masura cel mai bine cu ajutorul unui termometru de camera, fixat pe perete, deasupra patului sugarului, spun specialistii.

Ce temperatura a corpului ar trebui sa aiba micutul?

Medicii va recomanda, ca proaspeti parinti, atmosfera din camera micutului sa fie pastrata umeda, mai ales ca aerul foarte cald poate crea o stare de disconfort. In acest sens, o oala cu apa poate fi asezata in apropierea sursei de incalzire sau batiste umede pot fi puse pe calorifer.

Daca vreti sa il incalziti mai bine pe nou-nascut, patutul acestuia poate sa adaposteasca sub scutece si asternuturi, sticle din plastic umplute cu apa calda. Nu trebuie ca aceste recipiente sa ia conctact cu pielea celui mic, asa trebuie bine impaturite sub asternuturi.

De asemenea, trebuie sa tineti cont de faptul ca copilul nu trebuie imbracat foarte gros in patut.

Evitati supraincalzirea bebelusului, iar temperatura corporala trebuie sa i fie verificata periodic. In mod normal, aceasta temperatura trebuie sa se situeze intre 36,5 si 36,8 grade Celsius.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Temperatura in camera bebelusului

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!