Despre copii

Cat de murdare sunt cosurile de cumparaturi?

In cazul in care mergeti des la cumparaturi si folositi cosuri pentru a aseza produsele achizitionate, trebuie spus ca expertii americani au constatat in urma unui studiu ca circa 50% dintre cosurile de cumparaturi sunt contaminate cu bacteria E.coli.

Cosuri de cumparaturi

Oamenii de stiinta din cadrul Universitatii din Arizona au examinat la intamplare in jur de 90 de carucioare si cosuri de cumparaturi. Acestea faceau parte din mai multe loturi din diverse magazine din patru state americane.

Expertii au stabilit ca circa 7 din 10 cosuri erau periculoase pentru sanatate. De asemenea, in 18% din cazuri bacteria E.coli era prezenta. Potrivit Health.com, bacteria E.coli poate sa cauzeze:

Copiii tinuti in cosurile de cumparaturi de parintii lor se imbolnavesc mai des

Cosurile au fost cu mult mai murdare decat toaletele magazinelor, au avertizat oamenii de stiinta care au realizat studiul. In cazul in care acestea sunt dezinfectate frecvent, totusi nimeni nu procedeaza la fel si in situatia carucioarelor din supermarketuri.

Un studiu care a fost realizat in 2010 a indicat faptul ca micutii care sunt mentinuti de parintii lor in caruciorul de supermarket, se imbolnavesc mai des decat ceilalti.

O parte dintre acestia ajung sa sufere de infectii cauzate chiar si de salmonella. O cercetare datand din 2011 a indicat faptul ca sacosile reutilizabile de supermarket reprezinta o sursa de bacterii periculoase, savantii gasind bacteria E.coli si in acestea.