Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Remedii naturiste pentru conjunctivita0 Comments

Publicat in:


La ce simptome ne putem astepta de la diferitele tipuri de conjunctivite?

  1. umflarea pleoapelor
  2. Inrosirea albului ochiului
  3. multe lacrimi
  4. zone umflate in fata urechilor
  5. senzatie de arsura la nivelul pleoapelor
  6. mancarime
  7. drenaj limpede sau usor gros
Conjunctivita la copii

Conjunctivita la copii

Conjunctivita poate fi o afectiune foarte grava pentru persoanele care poarta lentile de contact sau vad doar cu un singur ochi, si, de asemenea, cand sistemul imunitar este afectat. Nu exista medicamente pentru tratarea ei asa ca,tratamentele naturiste sunt cea mai buna solutie. Desi neplacut, persoanele care sufera de aceasta afectiune pot reveni la locul de munca sau la scoala, de obicei, intre 3 si 5 zile, atunci cand simptomele incep sa dispara.

Acestea sunt:

  • Inrosirea albului ochiului
  • durere usoara
  • o scurgere gri sau galbena din ochi
  • genele se pot lipi una de alta din cauza drenajului
  • umflarea pleoapei superioare
  • Infectii bacteriene pot fi tratate cu antibiotice, iar persoanele afectate se pot intoarce la locul de munca, scoalala chiar 24 de ore dupa tratament.

Simptomele conjunctivitei alergice

  1. mancarime
  2. rinoree si congestie
  3. senzatie de arsura la nivelul pleoapelor
  4. drenaj usoar De obicei, exista tratament pentru alergiile de acest tip, dar uneori acesta trebiie sa fie preventiv.

Ce facem cand apare conjunctivita?

Desi multi dintre noi optam pentru medicamente si antibiotice, exista metode naturale de a trata aceste infectii.

Remedii naturale pentru tratarea conjunctivitei

Dracila (strugurii de munte)

Berberis vulgaris sau dracila este o planta care are o lunga istorie de utilizare ca remediu popular. Este renumita in tratarea bolilor digestive, infectiilor, indigestiei, si infectiei tractului urinar. Planta are numeroase beneficii datorita puternicelor ingrediente pe care le contine si pentru ca lupta eficient cu infectiile bacteriene, virale, fungice si cele parazitare. Ca remediu, este perfecta pentru spalaturile oculare. Fierbeti in apa si lasati sa se raceasca inainte de a clati ochii. O alta solutie este cataplasma cu cateva picaturi de apa pe ochiul inchis.

Acidul boric

Acest acid, de asemenea, numit borat de hidrogen, este un acid slab de bor, care este folosit ca antiseptic pentru arsuri si taieturi minore. Ca si compus antibacterian, este comun pentru tratamentul acneei si infectiei urechii. In cazul conjunctivitei, amestecati cu apa pentru a spala ochii.

Mierea

Mierea este puternica datorita proprietatilor sale antibacteriene si antibiotice. Amestecata cu apa sau lapte, poate fi un remediu foarte eficient pentru conjunctivita. Se poate pune miere direct pe ochi, sau se face un colir din 3 linguri de miere si 2 cani de apa. Dupa fierbere, se amesteca si cand se raceste, se foloseste de mai multe ori pe zi. Apa poate fi inlocuita cu laptele in acest tratament. Laptele cald poate fi deasemenea utilizat ca un colir sau ca o compresa.

Cartofii

Se poate folosi un cartof crud pus pe ochi de mai multe ori pe zi. Atunci cand este utilizat de multe ori, cartoful poate reduce umflarea datorita proprietatilor sale astringente.

Gentiana

Aceasta planta perena are proprietati anti-inflamatorii, antimicrobiene, si proprietati astringente. Gentiana contine, de asemenea, berberina care lupta impotriva infectiilor, si ucide bacteriile care cauzeaza conjunctivita. Pentru a prepara o solutie calda aveti nevoie de 2 lingurite de gentiana si o cana de apa fiarta. Pentru picaturi pentru ochi, se amesteca musetel, tataneasa, 1/8 lingurita de goldenseal, si o cana de apa fiarta. Dupa 15 minute se strecoara si se foloseste ca si picaturi pentru ochi.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Remedii naturiste pentru conjunctivita

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!