Despre copii

Alimente total interzise copilului sub 1 an

Copilul sub 1 an trebuie ferit de anumite alimente din motive strict medicale. Iata care sunt alimentele interzise copilului cu varsta de pana intr-un an:

Alimente interzise copil sub 1 an

Alimente interzise

Zahar

Zaharul – datorita riscului de carie dentara

Sare

Sarea – alimentele contin cantitatea necesara si suficienta de sare, de aceea nu trebuie adaugata sare (pentru a proteja rinichii imaturi ai copilului)

Miere

Mierea – datorita riscului de botulism (intoxicatie alimentara severa, uneori fatala la botulina)

Lapte de vaca

Laptele de vaca (ca substituent al laptelui matern sau formulei) – datorita continutului scazut de fier poate induce anemie. Structura diferita a laptelui de vaca in comparatie cu laptele matern sau formula poate provoca microleziuni intestinale cu sangerari, mai ales inainte de 9 luni.

In schimb, laptele de vaca si alte lactate pot fi folosite ca ingrediente in preparate (piure de cartofi, orez cu lapte, branza de casa etc.) pentru ca sunt bogate in calciu.

Un scop al diversificarii este si participarea copilului la mesele familiei.

De aceea, alimentele pot fi cele consumate de catre familie, dar adaptate la necesitatile si capacitatea actuala a copilului.

Pe masura ce este inlocuita o masa de lapte cu alte alimente, copilul trebuie sa primeasca lichide sub forma de apa sau ceai neindulcit.

Datorita alimentelor noi introduse, scaunul copilului isi modifica textura, culoarea si mirosul, asa ca nu va impacientati.