Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Diversificarea

Advertisement


Diversificarea – Cum sa prepari o masa buna pentru micutul tau?

Adaugat pe 12 Mar 2015 at 7:00am

In viata unei mame este foarte important sa invete cum sa prepare in mod cat mai corect o masa pentru copilul mic. Medicii sustin ca pregatirea mancarurilor pentru bebelusi pare foarte complicata la prima vedere, insa este foarte simplu sa gatesti mancare sanatoasa pe care sa i-o dai celui mic atunci cand isi diversifica alimentatia.

Este si eficient acest demers, si mult mai ieftin decat sa cumperi unele produse deja pregatite.

Atentie la ustensile

Trebuie spus ca mancarea copiilor mici este deseori pasata sau rasa, asa ca ai nevoie de cateva ustensile care…

Atentie la mancarea pentru bebelusi din magazine

Adaugat pe 11 Ian 2015 at 7:00am

Un nou studiu realizat la Universitatea din Greenwich a aratat faptul ca in multe magazine alimentele gata preparate pentru copii cumparate din supermarketuri contin mai putin de o cincime din doza zilnica recomandata de calciu, magneziu, zinc, fier si alte minerale.

Savantii mai spun ca au analizat mai multe recipiente diferite care contineau produse ale unor branduri renumite si au cercetat continutul de nutrienti folosind un instrument care este utilizat pentru a analiza elementele din alimente.

Studiul mai indica faptul ca sugarii care au primit un borcan…

Alimente nerecomandate pana la varsta de 1 an a copilului tau

Adaugat pe 28 Apr 2014 at 4:30am

Alimentele nerecomandate pana la varsta de 1 an a copilului tau sunt enumerate mai jos.

Fa tot posibilul si evita introducerea acestor alimente in dieta pentru ca puiul tau sa beneficieze de o sanatate de fier si lipsita de probleme.

Alimente interzise pana la 1 an Carne de porc Carne de oaie Fructe de mare Sare Zahar Miere Albus de ou Lapte de vaca/capra Fructe nucifere (alune, migdale, nuci, cajou etc) Fructe cu sâmburi mici (capsuni, coacaze, afine, mure etc.) Prajeli (sarmale, tocanita, musaca etc) Ciorbe grase (ciorba de burta, ciorba de vacuta etc) Slanina, jumari Usturoi crud

Introducerea alimentelor in alimentatia copilului

Adaugat pe 27 Apr 2014 at 4:30am

Pentru a-ti fi mai usor sa-i pregatesti bebelusului tau mancarica potrivita varstei, am creat pentru tine un ghid rapid de urmarire a perioadei in care pot fi introduse anumite alimente in dieta lui.

Aceste recomandari sunt generale, dieta specifica pentru bebelusul tau precum si cantitatile din fiecare aliment le va stabili medicul vostru pediatru.

Cand se introduc fructele in alimentatia copilului? Mar – 4 luni Para – 4 luni Banana – 6 luni Portocala, lamaie – 6 luni Caisa, piersica – 6 luni Cirese, visine – 7 luni Pepene galben – 12 luni Strugure – 9 luni Capsuni, mure,…

Cand incepem diversificarea si regulile pe care trebuie sa le respecti

Adaugat pe 24 Apr 2014 at 4:30am

Fiecare copil are ritmul sau de dezvoltare, asa ca este dificil de stabilit o varsta general valabila pentru inceperea diversificarii. Insa medicii cad de acord asupra faptului ca momentul cheie pentru la bebe se afla undeva in jurul varstei de 6 luni. Medicul pediatru al bebelusului tau te va sfatui asupra momentului potrivit pentru copilul tau!

Exista insa anumite semne care le anunta pe mame ca momentul diversificarii se apropie, iar unul dintre cele mai importante este ca bebe este tot mai activ.

Firesc, pentru tot…

Importanta diversificarii in evolutia bebelusului tau

Adaugat pe 24 Apr 2014 at 4:00am

Laptele matern este alimentatia ideala care ii asigura bebelusului elementele nutritive necesare dezvoltarii si cresterii sale sanatoase.

Recomandarea Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) privind exclusiva pana la varsta de 6 luni si continuarea acesteia in paralel cu initierea diversificarii este una extrem de importanta si ar trebui ca orice mamica sa tina cont de ea.

Importanta diversificarii

Este important ca, inainte si in timpul alaptarii, sa aveti o alimentatie sanatoasa si echilibrata. Combinatia alaptarii cu biberonul in primele saptamani de viata poate sa reduca productia de lapte matern, iar inversarea deciziei de a nu…