Despre copii

Ce nu-ti spune pediatrul?

Sunt o multime de intrebari pe care sa le pui medicului pediatru si parca niciodata nu are timpul necesar sa-ti raspunda. In plus, sunt lucruri pe care medicul pediatru nu ti l-ar spune niciodata in fata.

Iata numai cateva exemple, date chiar de medici pediatri:

Sfaturi pediatru

Evitarea aglomeratiei de la cabinet

Vrei sa eviti aglomeratia la cabinetul medicului pediatru? Programeaza-te pentru mijlocul saptamanii, dimineata la prima ora sau imediat dupa pranz.

Infectiile la ureche trec fara antibiotice

Desi multe studii arata ca infectiile la ureche trec si fara antibiotice la copiii peste 2 ani, le prescriem oricum. Vrem sa simtiti ca facem ceva. Iar cand copilul se va simti mai bine in doua-trei zile de cand a luat antibioticul, parintii stiu ca mi-am facut datoria.

Vaccinul in timpul alaptarii

Ca vaccinul sa fie mai putin dureros, poti alapta in timp ce i se face injectia. Iar daca ai un copil mai mare, poti cere o crema care sa-i atenueze durerea de la intepatura.

Ai doi copii? Fa 2 vizite la pediatru

Fa o programare pentru fiecare copil la medicul pediatru. Nu veni cu amandoi copiii pentru a-i consulta in timpul rezervat unuia. Fiecare pacient are dreptul la o evaluare corecta.

Pregateste lista de intrebari de acasa

Medicul pediatru are, cateodata, mai putin de 10 minute pentru fiecare pacient. Pregateste o lista de intrebari de-acasa si incepe cu cele mai importante. Daca ai mai multe intrebari, cand faci programarea, spune pentru a-ti rezerva mai mult timp.

Recomandari pediatru

Fa ce spune medicul, nu ce face

Chiar daca iti spun sa-ti lasi copilul sa planga pana adoarme la loc, nu ma intreba daca am facut asta cu copiii mei. Raspunsul va fi NU!

Nu amana tratamentul

NU amana tratamentul pentru ca vrei ca eu sa vad simptomele. Multi oameni spun: „Nu i-am dat antitermic pentru ca am vrut sa-i vezi ca are temperatura” sau „Nu am folosit nebulizatorul pentru ca am vrut sa vezi cum respira”. Te cred pe cuvant. Sa amani tratamentul ii va face rau copilului tau.

Ai grija ce spui!

Daca spui dinainte „Nu-i place sa te uiti in urechea lui!”, ii vei aminti asta si copilului tau si deja l-ai setat sa nu-i placa nici acum. Te rog sa spui „Este timpul sa lasi medicul sa se uite la urechea ta!”.