Despre copii

Ceaiul de rachitan trateaza insomniile la cei mici

Rachitanul reprezinta o planta care face parte din familia Lythraceae si mai este denumita in popor floarea zanei, calbusoara, lemnie sau lemnusca.

Are o tulpina inalta de circa 2 metri si flori de culoare rosie spre violet. Planta aceasta creste in tara noastra pe langa zonele umede, mlastini sau rauri si infloreste in tara noastra in perioada verii.

Tratament insomnie la copii

Potrivit specialistilor fitoterapeuti, aceasta planta are calitati de remediu natural, pentru scopuri medicinale fiind folosite partile aeriene care se situeaza la cel mult 25 cm de la varf.

Ce contine

Ca si continut, aceasta planta are substante precum galotaninuri, flavonoide, pigmenti, substante antibiotice, pectine si carotenoizi.

Indicatii

Rachitanul se utilizeaza de sute de ani pentru tratarea unor boli precum leucoreea, dizenteria, hemoragiile gastrice si intestinale, diareea, dar si tratarea hemoroizilor sau varicelor.

Aceasta planta medicinala are efecte antidiareice, cicatrizante si antihemoragice, mai sustin specialistii in plante medicinale.

Expertii recomanda folosirea rachitanului pentru combaterea insomniilor la cei mici. In acest caz, se poate prepara un ceai obtinut din fierberea tulpinilor inflorite ale plantei. Totusi, inainte de administrare, va sfatuim sa consultati un medic.

Ceaiul din aceasta planta, bun pentru hemoragii

In plus, mai poate fi folosit si pentru tratarea leucoreei, cu ajutorul unui amestec de flori si fructe de rachitan, combinate in 250 de ml de tuica si puse la macerat pentru aproximativ o saptamana.

Fitoterapeutii sustin ca ceaiul de rachitan are efecte benefice impotriva dizenteriei si a hemoragiilor, daca se vor consuma circa 3 cani de ceai zilnic, pentru o perioada de cel putin 2 saptamani.

De asemenea, acest ceai poate trata cu succes hemoroizii si ulcerele varicoase, insa efectele nocive ale acestor afectiuni se pot combate si prin intermediul unor comprese si bai, care se vor efectua in fiecare zi.