Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Recomandari

Advertisement


3 lectii pe care parintii trebuie sa le predea copiilor

Adaugat pe 03 Mai 2015 at 7:00am

Cat mai curand, cu atat mai bine. Nu este insa niciodata prea tarziu sa educam un comportament sanatos.

Ca parinte ai cea mai importanta sarcina din lume: sa slefuiesti caracterul unei alte fiinte umane. O fiinta umana care – candva destul de curand – va fi un barbat adult sau o femeie adulta. Afara in lume. Comunicand. Muncind. Servind. Ajutand. Iubind. Sau… ranind. Totul se bazeaza pe comportamentele, instructiunile si valorile pe care el sau ea le-a invatat acasa. Cu tine. O sarcina importanta, intr-adevar.

Este o sarcina care poate fi resimtita ca fiind foarte dificil de…

Copilul te intrerupe intr-o conversatie? Procedeaza astfel…

Adaugat pe 02 Mai 2015 at 7:00am

Nu e destul doar sa le spui copiilor ca ceea ce fac nu este bine!

Desi cei mai multi parinti sunt vigilenti in privinta modului in care copii lor ii trateaza pe alti oameni, asteptandu-se la un comportament bland si respectuos, tot aceiasi parinti au adesea copii care ii trateaza pe ei insisi fara respect.

Un exemplu: O mama iubitoare care are grija de fiul ei si este atenta la comportamentul acestuia fata de altii. Se straduieste din greu sa isi trateze fiul cu respect si bunatate, dar adesea nu baga de seama, sau nu stie ce sa faca, ca el o intrerupe, ii ignora cererile sau tipa la ea cand…

Studiu: Cum influenteaza sportul creierului micutilor?

Adaugat pe 29 Apr 2015 at 7:00am

Sportul si miscarea pot sa ii faca pe cei mici sa aiba un creier mai dezvoltat si mai performant. Aceasta reprezinta concluzia unui studiu publicat in Brain Research. Oamenii de stiinta au utilizat imaginile cu rezonanta magnetica (MRI), ca sa poata masura dimensiunea relativa a unor structuri specifice din creierele a 49 de copii.

Toti micutii aveau varsta intre 9 si 10 ani, iar savantii au aflat ca hipocampusul, o parte a creierului din lobul temporal cu rol important in memorie si invatare, tinde sa fie semnificativ mai mare la copiii care aveau o forma fizica buna.

Copilului tau ii este teama sa mearga la medic? Cum procedezi?

Adaugat pe 20 Mar 2015 at 7:00am

O mare parte a copiilor se tem sa mearga la medic, mai ales daca parintii nu le-au spus la timpul potrivit cum sa se comporte in astfel de situatii. O vizita la doctor este o necesitate, asa ca trebuie sa stii ca exista cateva strategii eficiente prin care sa-l faci sa inteleaga ca n-are de ce sa-i fie frica.

Nu numai copiii se tem sa viziteze un medic, ci si adultii, asa ca este foarte normal ca si micutul tau sa devina agitat cand se trezeste…

Ponturi pentru parinti de la psihologi

Adaugat pe 16 Mar 2015 at 7:00am

Meseria de parinte este cea mai nobila dar si cea mai dificila. De aceea, psihologii si psihoterapeutii te sprijina in eforturile tale, oferindu-ti diferite ponturi care sa te calauzeasca in educarea copilului tau.

Comunicarea cu copilul tau este cea mai importanta baza de stabilit temeinic si corect in relatie cu acesta. Piata unghiulara a comunicarii este in primul rand ascultarea.

Sfaturi de la psihologi

Comunicarea incepe prin ascultarea si indicarea explicita a faptului ca auzi sentimentele copilului si motivele acestora.

O ascultare eficienta implica stabilirea unui contact vizual si…

De ce ar trebui sa mergeti cu cel mic la psiholog?

Adaugat pe 05 Mar 2015 at 7:00am

In multe tari ale lumii, inlcusiv in Romania, exista prejudecata ca cei mici nu ar avea nevoie sa mearga la psiholog, in cazul in care manifesta anumite probleme de comportament. Totusi, in tarile din vestul Europei a devenit o obisnuinta practica apelarii la un astfel de expert, numai ca parintii sa se asigure ca copilul lor este bine.

Visele urate si repetitive

Specialistii sustin ca este recomandat sa mergeti la un astfel de cabinet atunci cand cel mic viseaza urat si visele se repeta, nu poate sa doarma sau devine un pic mai agresiv in prezenta…