Despre copii

Cand trebuie hidratat bebelusul cu apa?

In cazul in care o proaspata mamica ajunge in situatia sa isi alapteze bebelusul exclusiv, trebuie spus ca acesta NU are nevoie de apa nici macar intr-o zi foarte fierbinte.

Potrivit opiniei medicilor, acest aspect se datoreaza faptului ca laptele de mama este apos tocmai pentru ca sugarului sa nu ii mai fie sete.

Cand bea copilul apa

Daca micutul isi potoleste setea cu apa sau ceai si nu cu lapte, el va suge mai rar si mai putin.

In acest fel se poate micsora productia de lapte, iar alaptarea este pusa in pericol. In cazul in care micutul va uda sase scutece in interval de o zi, nu exista nici un pericol de deshidratare a copilului.

Pana la 6 luni, laptele matern ii asigura copilului necesarul de nutrienti

In cazul in care copilul este alaptat si uda 6-7 scutece pe 24 de ore, iar culoarea urinei nu este galben inchis atunci introducerea apei se poate face in acelasi timp cu inceperea diversificarii alimentatiei.

Inca de la nastere si pana la varsta de 6 luni, laptele matern are toate calitatile nutritive necesare unui micut pentru a se dezvolta cum trebuie.

Conform specialistilor, nici laptele de vaca, nici alte combinatii de lapte de vaca cu cereale nu se pot apropia de valoarea nutritiva a laptelui matern.

Daca ai nevoie de consultanta in alaptare sau diversificarea alimentatiei, apeleaza la un profesionist!