Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

De ce sa apelezi la un consultant in alaptare?Un comentariu

Publicat in:
Etichete:alaptare, consultant certificat alaptare, consultant in alaptare, crucea alba, sfaturi de alaptare

Consultantul in alaptare este un sprijin esential pentru alaptarea cu succes a bebelusului tau. In randurile urmatoare puteti afla parerea Claudiei Bider Heim, Moasa si Consultant in Lactatie Certificat IBCLC la Fundatia Crucea Alba pentru Servicii de Sanatate Materna.

Claudia Bider Heim

Claudia Bider Heim

In cursul practicii mele de 5 ani in Romania am constatat o situatie ingrijoratoare in ceea ce priveste promovarea alaptarii. Cele mai multe cadre medicale cunosc avantajele alaptarii, comunicand mamelor ca este bine sa-si alapteze bebelusii exclusiv in primele 6 luni de viata insa foarte putine mame beneficiaza de educatie si sprijin pentru a alapta cu succes. Este bine sa incurajam mamele sa alapteze dar nu este suficient; trebuie sa le invatam de ce e bine sa alapteze, cand si cum sa alapteze si cum sa depaseasca dificultatile de alaptare din primele saptamani dupa nastere.

Este important sa educam femeile inca din timpul sarcinii despre fiziologia si avantajele alaptarii din primul moment de viata al bebelusului.

Pregatirea inca din perioada prenatala pentru alaptare este esentiala pentru a da mamei motivatia necesara sa puna bebelusul la san cat mai repede dupa nastere precum si pentru a cladi increderea mamei in resursele propriului corp.

Prea multe mame din Romania se indoiesc de capacitatea lor de a alapta bebelusul. Aceasta pregatire timpurie are rol important in demolarea miturilor despre alaptare precum clasicul „Nu am lapte suficient!”.

Gravida va invata astfel ca alaptarea este un proces fiziologic bazat pe relatia cu bebelusul, proces in care cererea creaza oferta. Ea va afla totodata ca stomacul nou-nascutului e mic si ca pentru a-l hrani adecvat din punct de vedere cantitativ si calitativ sunt suficiente doar cateva picaturi de colostru in prima zi de viata.

Deasemenea va deprinde cum sa observe bebelusul in timpul si dupa supt astfel incat sa verifice ca exista un transfer de lapte adecvat. Viitoarea mama va intelege ca lactatia e un proces dinamic si ca va trece prin multe schimbari (colostru, furia laptelui, puseuri de crestere al copilului).

Insa chiar si dupa ce va cunoaste teoria, proaspata mama va avea nevoie de sprijin practic, indrumare si incurajare pentru a trece prin aceste faze fiziologice, ca sa isi alapteze bebelusul cu succes.

In Vest, lauzele sunt ajutate sa initieze corect alaptarea inca din maternitate, fiind apoi vizitate la domiciliu cel putin pana intr-a 8-a zi de viata a copilului pentru a monitoriza ca alaptarea se desfasoara fara probleme. Cheia succesului pentru acest tip de serviciu postnatal este furnizarea informatiilor corecte cu caldura si rabdare. Persoana care viziteaza mama pentru a o indruma este fie moasa, fie asistenta medicala, fie un cadru specializat in procesul de lactatie si alaptare.

La nivel international acesti specialisti sunt Consultantii IBCLC; in Romania activeaza cca. 15 Consultanti Certificati IBCLC, numar insuficient pentru a deservi cele aprox. 200.000 de femei care nasc anual. Deasmenea, Romania are si grupuri de suport informal La Leche League, coordonate de mame ce au alaptat cu succes si care asigura sprijin peer-to-peer altor mame.

Prin Consultantii de Alaptare de la Fundatia Crucea Alba pentru Servicii de Sanatate Materna reusim sa educam si sa indrumam mamele ca sa alapteze cu succes conform recomandarilor OMS. Organizam Cursuri de Pregatire pentru Alaptare inca din timpul sarcinii iar apoi, postpartum, asiguram serviciul de Consultanta in Alaptare atat la Centrul nostru de Sanatate Materna din Bucuresti cat si la domiciliul mamei.

In plus, contribuim direct la cresterea numarului de Consultanti de Alaptare bine-pregatiti prin desfasurarea Programului de Formare in Consultanta de Alaptare. Acest Program, cu structura teoretica si practica, este conceput atat pentru cadrele medicale ce doresc sa devina Consultanti de Alaptare cat si pentru persoanele care nu au studii medicale dar care doresc sa acorde educatie, indrumare si sprijin competent in ceea ce priveste lactatia si alaptarea.

Daca si tu esti interesata in a contacta un Consultant in Alaptare, contacteaza consultantul, aici!




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
De ce sa apelezi la un consultant in alaptare?

Un comentariu

Pings and Trackbacks

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!