Despre copii

Ce se intampla cu copii care consuma mult zahar?

Potrivit expertilor, este foarte greu de gasit un parinte care sa nu creada cu convingere ca zaharul poate contribui la schimbarea atitudinii copiilor, care devin astfel mai obraznici in clipa cand consuma produse dulci, alaturi de colegii de joaca.

Zaharul la copii

Caracterul adevarat al spuselor se afla „doar in mintea lor”, sustin doi specialisti de la Indiana University School of Medicine din Statele Unite. Specialistii afirma ca zaharul este deseori dat atunci cand regulile de conduita sunt desfiintate si sunt multi copii in apropiere, de pilda in contextul unor zile de nastere, la petreceri pentru copii sau vacante.

Acesti factori pot sta in spatele mitului care persista in cultura populara, sustin expertii.

In cadrul unei cercetari care a demonstrat ca zaharul nu are niciun efect asupra atitudinii copiilor si a obrazniciei, copiilor li s-a dat un produs indulcit cu aspartam, acesta fiind un compus care nu contine zahar.

Ce au observat cercetatorii?

Oamenii de stiinta au informat circa 50% dintre parinti ca ceea ce au consumat copiii lor continea zahar, iar cealalta jumatate a aflat adevarul.

In acest fel, savantii au constatat ca parintii care au crezut ca micutii au ingerat o cantitate mare de zahar au declarat ca acestia au fost incontrolabili si hiperactivi, facand tot felul de lucruri.

In schimb, un senzor care monitoriza nivelul de activitate, asezat pe mana copiilor, a anuntat exact teza contrarie: copiii au fost de fapt supusi si nu au dat dovada de prea multa energie, dovedind ca totul se afla numai in mintea si consta in prejudecatile celor mari. Acest studiu a fost publicat in Jurnalul de Psihologie Anormala a Copilului.