Despre copii

Vitaminele in sarcina

Rolul vitaminelor in sarcina

Vitaminele in sarcina reprezinta un subiect fierbinte in zilele noastre. Stim cat de important este sa luam vitamine inainte de a ramane insarcinate (pentru prevenirea unor defecte congenitale) si in timpul sarcinii si alaptarii copilului pentru a-i asigura un raport optim de nutrienti. Totusi, cu toata atentia pe care aceste vitamine o au, sunt si unele lucruri pe care trebuie sa le stii despre aceste vitamine prenatale.

Vitamine in sarcina

In primul rand, nu trebuie sa mergi pe ideea ca luarea vitaminelor prenatale iti va permite sa ai orice dieta. Acesta este un mit, deoarece scopul acestor vitamine este de a suplimenta dieta ta si nu de a o inlocui. De fapt, vitaminele in sarcina sunt mai eficiente daca dieta ta este una sanatoasa si include o varietate de alimenente. De exemplu, in aceste vitamine este cunoscuta deficienta de calciu. Nivelul de calciu in vitaminele prenatale este in medie de 250 mg. O femeie insarcinata are nevoie de aproximativ 1200 – 1500 mg de calciu pe zi pentru a o ajuta pe mamica dar sip e copil sa se dezvolte in mod corespunzator.

Vitamine in sarcina – Nu toate vitaminele sunt la fel

Un alt mit legat de vitaminele in sarcina este acela ca toate vitaminele prenatale sunt la fel.

Realitatea este ca o mica parte din aceste vitamine contin o cantitate optima de acid folic. Asta inseamna ca, desi celelalte vitamine prenatale contin acid folic, cantitatea este insuficienta iar organismul nu-l va absorbi.

O alta intrebare pe care si-o pun viitoarele mamici este daca vitaminele prescrise sunt mai bune decat cele neprescrise.

Vitaminele disponibile pe prescriptia medicala se gasesc si fara prescriptie. Ce este mai important sunt ingredientele pe care acestea le contin si cat de bine sunt ele absorbite in corpul tau. Prescriptiile, de multe ori, sunt scrise astfel incat costul lor sa fie preluat de catre societatile de asigurare.

Atunci cand trebuie sa te hotarasti asupra vitaminelor prenatale, care sunt potrivite pentru tine, iata de ce trebuie sa tii cont, chiar daca acestea sunt prescrise de medicul tau: