Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Anestezii

Advertisement


Nasterea indusa

Adaugat pe 22 Ian 2014 at 1:49am
Nasterea indusa – Indicatii

Indicatiile de inducere a nasterii induse sunt:

Depasirea termenului peste 10 zile cu semne clare de imbatranire a placentei, de modificare anormala a fluxurilor sangvine la nivelul arterelor ombilicala si uterina sau de scadere a cantitatii de lichid amniotic sub normalul corespunzator perioadei gestationale Ruptura prematura a membranelorfara declansarea spontana a travaliului dupa minim 12 ore de asteptare. Cu cat creste intervalul de timp intre ruptura membranelor si nasterea copilului, cu atat creste riscul de infectie. Multe institutii prevad o antibioterapie preventiva dupa 12 ore. Retard de crestere intrauterina Probleme de sanatate ale mamei: tensiune arteriala crescuta, preeclampsie, diabet gestational. Metode de inducere a nasterii

Inainte de a considera optiuni medicamentoase pentru…

Efecte secundare si proceduri de ingrijire asociate anesteziei peridurale

Adaugat pe 22 Ian 2014 at 1:44am
Anestezia peridurala

Efectul anesteziei va fi resimtit in aproximativ 20 de minute de la administrare in mod progresiv.

Gravida va experimenta pierderea treptata a sensibilitatii, de la picioare pana la ombilic. Initial, gravida este sfatuita sa mentina o pozitie simetrica (nu culcata pe o parte) pentru preluarea uniforma a efectului anestezic. Cand efectul este instalat, in functie de dozaj si in acord cu recomandarile medicului anestezist, gravida va putea sa se mobilizeze si sa stea inclusivin picioare.

Se pot resimti senzatii de mancarime pe abdomen si la nivelul membrelor inferioare, frisoane si tremur involuntar.

Pentru…

Cum se efectueaza anestezia peridurala?

Adaugat pe 22 Ian 2014 at 1:39am

Gravida este in pozitie sezanda la marginea patului sau asezata pe o parte, cu spatele rotunjit, pentru a mari spatiul intervertebral. Este important ca gravida sa nu se miste si sa anunte daca urmeaza o contractie, astfel incat medicul anestezist sa opreasca manevra si sa astepte incetarea contractiei.

Inainte de a ajunge cu acul in spatiul peridural (in jurul dura mater), se face o anestezie locala in zona lombara.

Gravida va simti intepatura anesteziei locale, insa nu va simti efectiv durere la intrarea acului in spatiul peridural…

Nasterea cu anestezie peridurala

Adaugat pe 22 Ian 2014 at 1:35am
Nasterea cu peridurala

In general, anestezia peridurala este o optiune a mamei, nu o indicatie medicala. in ultimii ani, folosirea anesteziei peridurale s-a democratizat, ajungand, de exemplu, la rate de peste 60% din nasterile pe cale vaginala in Franta.

Datorita raspandirii acestei metode de diminuare a durerii, s-au dezvoltat si rafinat tehnici de dozare a anesteziei care sa reduca efectele secundare implicite. Numarul crescut de utilizari ale anesteziei peridurale a permis elaborarea de studii pe acest subiect.

Rezultatele acestor cercetari recente ne permit sa avem o imagine de ansamblu obiectiva, putand transmite informatii actualizate gravidelor.

Citeste si: