Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Nasterea indusa0 Comments

Publicat in:
Etichete:cum se provoaca nasterea, inducerea nasterii, nasterea indusa, provocarea nasterii

Nasterea indusa – Indicatii

Indicatiile de inducere a nasterii induse sunt:

  1. Depasirea termenului peste 10 zile cu semne clare de imbatranire a placentei, de modificare anormala a fluxurilor sangvine la nivelul arterelor ombilicala si uterina sau de scadere a cantitatii de lichid amniotic sub normalul corespunzator perioadei gestationale
  2. Ruptura prematura a membranelorfara declansarea spontana a travaliului dupa minim 12 ore de asteptare. Cu cat creste intervalul de timp intre ruptura membranelor si nasterea copilului, cu atat creste riscul de infectie. Multe institutii prevad o antibioterapie preventiva dupa 12 ore.
  3. Retard de crestere intrauterina
  4. Probleme de sanatate ale mamei: tensiune arteriala crescuta, preeclampsie, diabet gestational.

Metode de inducere a nasterii

Inainte de a considera optiuni medicamentoase pentru inducerea nasterii, se pot incerca urmatoarele:

Nasterea indusa

Nasterea indusa

  • activitatea fizica,
  • contactul sexual (fara prezervativ, in ideea de a beneficia de prostaglandinele prezente in lichidul seminal),
  • stimularea mameloanelor,
  • dezlipirea membranelor prin tuseu vaginal daca colul este permeabil,
  • acupunctura,
  • stimulare intestinala prin ingerare de ulei de ricin -10 ml, amestecat cu suc de fructe (piersica, portocale, caise, ananas).

Demonstrarea stiintifica a acestor metode este foarte restransa, dar gravidele simt des nevoia de a face ceva concret pentru a declansa nasterea naturala, mai ales daca simt presiune din partea personalului medical.

In cazul in care este necesara inducerea nasterii pe cale medicala, doctorul va solicita gravide sa se prezinte la spital. In cadrul vizitei, se vor verifica prin tuseu vaginal aspectul colului (moale, posterior, lung, deschis) si pozitia si nivelul de coborare al bebelusului in bazin. Aceste elemente vor permite alegerea unei anumite metode de inducere a nasterii:

1. Perfuzie cu oxitocina
Aceasta metoda este potrivita numai in cazul in care colul este modificat (scurtat, permeabil, moale) si mobilul fetal aplicat pe col. in absenta acestor conditii, inducerea artificiala a contractiilor poate fi comparata cu incercarea de a deschide o usa incuiata.

2. Utilizarea prostaglandinelor (intravaginal sau oral)
Acestea au in primul rand un efect local pe maturizarea colului si nu induc contractii puternice imediat dupa administrare.

3. Ruptura artificiala a membranelor prin introducerea unei crosete prin colul deschis este un act medical nedureros pentru gravida. Riscul de a zgaria craniul copilului exista atunci cand, in lipsa contractiilor, membranele nu sunt sub presiune. Ruptura membranelor creste sansele de a induce contractii spontane in urmatoarele 12 ore in 75% din cazuri.

Este dovedit stiintific ca femeile cu un travaliu indus simt nevoia de a recurge la anestezie peridurala mai des pentru ca timpul si intensitatea travaliului sunt crescute. Mai grav, riscul de cezariana creste cu 20% fata de travaliul declansat spontan, organismul fatului si al gravidei fiind supus la un stres mai mare.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Nasterea indusa

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!