Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Sanatatea bebelusului

Advertisement


Cat de nocive sunt produsele de ingrijire pentru bebelusi?

Adaugat pe 20 Ian 2017 at 5:10pm

Multe dintre produsele comercializate pe piata si destinate bebelusilor pot cauza alergii. Aceasta este concluzia unui studiu al Asociatiei pentru Protectia Consumatorilor din Romania (APC), citat de Agerpres. Cercetarea realizata recent, arata faptul ca numai 13% dintre produsele analizate sunt dedicate ingrijirii copiilor mici, iar circa 16% dintre ele nu se recomanda pentru utilizarea in cazul copiilor sub 3 ani. Multe dintre aceste produse au in compozitia lor parabeni si parfumuri sau arome sintetice, substante care pot creste riscul de imbolnavire cu cancer.

Pediatrii spun ca pentru a nu afecta sanatatea celor mici, aceste produse ar trebui sa nu aiba in compozitia lor alcool, parabeni, alergeni sau parfum.

Expertii APC au anuntat…

Cum iti poti proteja micutul de deshidratare?

Adaugat pe 22 Noi 2015 at 7:00am

Ca si in cazul unui om matur, pentru un copil mic hidratarea are o deosebita importanta in fiecare zi. Pentru ca nu au dezvoltata foarte bine functia renala, copilasii sunt predispusi la deshidratare, care poate cauza pierdere in greutate. Printre semnele care preced deshidratarea la bebelusi se afla gura mai uscata, saliva lipicioasa si pielea uscata.

Cand trebuie sa va alarmati

Trebuie sa va alarmati daca fontanela sau spatiul care se formeaza la intalnirea oaselor calotei craniene, oase care la nastere nu sunt complet sudate, se contracta mai des ca de obicei.

Un alt semn ca lucrurile…

De ce trebuie vaccinati copilasii intr-un anumit moment al zilei?

Adaugat pe 21 Noi 2015 at 7:00am

Oamenii de stiinta din cadrul unei universitati din California, SUA, recomanda parintilor sa isi vaccineze micutii la sosirea pranzului, deoarece acest aspect este benefic pentru sanatatea celor mici. Potrivit BBC, ultimele cercetari arata faptul ca vaccinarea bebelusilor la pranz, respectiv dupa ora 13, ii ajuta pe acestia sa doarma mai mult in urmatoarele ore si sa raspunda mai bine la acest tratament.

Medicii sunt de parere ca imediat dupa ce au fost vaccinati copilasii, este necesar sa doarma, somnul fiind foarte important pentru ca acesta ajuta la crearea unui bun raspuns imunitar. De asemenea un somn bun dupa vaccinare ajuta la cresterea productiei de anticorpi.

Noi informatii despre aparitia autismului la bebelusi

Adaugat pe 16 Sep 2015 at 7:00am

Datele unei noi cercetari care a fost finalizata in SUA arata faptul ca autismul ar putea fi depistat la copiii care au mai putin de sase luni. Savantii americani au studiat in cadrul cercetarii derulate la Univeristatea de Medicina „Emory” din Atlanta chipurile mai multor bebelusi, din primele luni de viata si pana la varsta de trei ani. Expertii citati de BBC sustin ca au descoperit ca in primele luni de la nastere, nou-nascutul, diagnosticat ulterior cu autism, are o dificultate in a stabili contact vizual.

Savantii de la Universitatea din Atlanta au utilizat mai multe tehnologii moderne…

Investigatii medicale pe care trebuie sa le faceti copilului pana intr-un an

Adaugat pe 24 Aug 2015 at 7:00am

Pentru cei mici, in primul lor an de viata, acestia trebuie sa fie dusi de parinti lunar la medicul pediatru in vizita. Copilului i se vor face analize de sange daca este cazul, insa nu multi parinti cunosc cat de importante sunt ecografia abdominala si ecografia cardiaca.

Recomandarea medicilor specialisti este de a nu trece peste aceste investigatii foarte importante, chiar daca cel mic nu prezinta simptome ingrijoratoare. Expertii sunt de parere ca multe defecte congenitale nu se pot observa initial la ecografiile din sarcina, iar cele doua investigatii va ofera certitudinea ca cel mic este construit perfect.

Vantul si otita la copii

Adaugat pe 30 Apr 2015 at 7:00am
Efectele vantului asupra copiilor

Atunci cand se pune problema de vant, multe mame sunt ingrijorate ca micutii lor ar putea sa raceasca, cand afara sunt si temperaturi mai scazute. Mamele prefera sa nu le dea voie copiilor sa iasa la joaca atunci cand este vant puternic, de teama contractarii unor afectiuni.

Medicii spun insa ca vantul in sine nu reprezinta un pericol pentru un bebelus sanatos, iar in realitate, micutii nu au cum sa faca otita din cauza vantului. Totusi, este foarte posibil ca acesta sa declanseze o durere de urechi trecatoare, insa si asta in contextul in care copilul a fost expus cateva ore la rafale foarte puternice.

[caption id=”attachment_17787″ align=”aligncenter”…