Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Top 10 Nume de copii la moda0 Comments

Publicat in:
Etichete:cele mai frumoase nume, clasament, nume baieti, nume copii, nume de copii 2014, nume fetite, top nume

„Ce nume ii punem copilului nostru?” Daca, impreuna cu jumatatea ta, iti pui aceeasi intrebare si copilul tau se naste anul acesta, avem cele mai bune sugestii pentru tine. Consulta Top 10 Nume de copii, de unde vei afla care sunt numele de baieti si numele de fete la moda, dar si ce semnificatie are fiecare nume in parte.

Alegerea numelui pentru copilul tau poate fi placuta, amuzanta, dar si usor dificila din cauza sutelor de nume frumoase si miilor de semnificatii interesante pe care acestea le au. In plus, uneori te gandesti la un nume drag din familie, alteori tii cont de numele sfantului sarbatorit aproape de ziua nasterii copilului, sau, cine stie, vrei sa poarte numele unei persoane pe care o admiri foarte mult.

Nume de copii 2014

Nume de copii la moda

Orice nume i-ai da copilului tau, nu trebuie sa uiti ca acesta va deveni un simbol al sau, atat ca semnificatie cat si ca rezonanta. Mai mult, psihologii sunt de parere ca numele poate influenta destinul unei persoane, mai ales in adolescenta si tinerete.

Te invitam sa afli care sunt cele mai populare nume de copii!

Top nume de fetite la moda

1. Sara

Sara pare sa fie numele de fata cel mai indragit de catre cei care vor deveni parinti. Daca vrei ca fetita ta sa poarte acelasi nume, trebuie sa stii ca Sara are o rezonanta, in primul rand, biblica, deoarece in Vechiul Testament aceasta a fost sotia lui Avraam si mama lui Isaac, considerata mama popoarelor. Numele are origine evreiasca si inseamna „printesa, regina, stapana”, fiind si un simbol al longevitatii feminine. Cercetari mai amanuntite au descoperit ca in limba babiloniana Sara deriva din Sharratu, sotia lui Sin – zeul lunii.

2. Maria

Din nou, un nume cu rezonanta biblica si bine inradacinat in traditia romaneasca. Sfanta Maria este sarbatorita la data de 15 august sau/si 8 septembrie si, fiind cunoscut datorita Fecioarei Maria, inspira, in primul rand, puritate, bunatate si milostenie. Este derivat din ebraicul „marah”. Despre persoanele care poarta acest nume se spune ca sunt puternice, ambitioase, sociabile si un membru echilibrant al familiei din care fac parte.

3. Teodora sau Theodora

Acest nume frumos vine de departe, din Bizant. A aparut mai intai doar in cele mai de seama familii ale vremii si inseamna „dar de la Dumnezeu”. Mai multi sfinti catolici au purtat numele Theodor, chiar si doi papi, iar in Imperiul Bizantin numele Teodora era purtat mai mult de imparatese si femei din familii bogate, ceea ce confera numelui si o aura aristocrata. Daca vreti sa sarbatoriti numele Teodora, o puteti face pe 7 august, atunci cand este sarbatorita cu cruce rosie Sf. Teodora de la Sihla.

4. Alexandra

Acest nume este de origine pur greceasca si, la fel ca numele Alexandru, porneste de la Alexandros. Inseamna „cea care protejeaza oamenii”, iar despre femeile care poarta acest nume se spune ca sunt curajoase, oneste, protectoare, moderne si atasate de familie. Numele Alexandra poate fi sarbatorit de Sf. Alexandru, pe 30 august.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Top 10 Nume de copii la moda

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!