Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Dezvoltare

Advertisement


Cum se dezvolta mai bine capacitatile cognitive ale micutilor

Adaugat pe 30 Mar 2015 at 7:00am

Exista in lumea intreaga multi copii care provin din familii in care parintii au etnii diferite si vorbesc limbi diferite. Expertii sustin ca acesti micuti bilingvi au o capacitate mai mare de derulare simultana a mai multor activitati, dar au cateva lacune de vocabular in ambele limbi, potrivit unui studiu canadian citat de BBC.

Conducerea Institutului national de sanatate din SUA a solicitat unor experti psihologi canadieni de la Universitatea York din Toronto sa realizeze o cercetare asupra unui grup de vorbitori bilingvi pentru a observa felul in care se dezvolta acestia. Potrivit BBC, concluzia specialistilor a fost aceea ca un micut care vorbeste doua limbi are capacitati crescute de…

Cum construim increderea si stima de sine in copilul nostru – sugestii pentru parinti

Adaugat pe 17 Mar 2015 at 7:00am

Increderea si stima de sine sunt fundamentele oricarei personalitati sanatoase si armonioase. Psihologii recomanda ca, in educatia copilului, sa se puna accentul pe doua componente esentiale: incurajarea si modelarea benefica a comportamentului. In consecinta, va oferim cateva recomandari si sugestii.

Recomandari si sfaturi pentru parinti

Incurajarea este procesul prin care ne concentram pe calitatile si capacitatile copilului nostru pentru a-l ajuta sa isi construiasca increderea de sine si sentimentul de valoare personala. Cum poti face asta?

Concentreaza-te pe ceea ce este bun…

11 aplicatii iPad pentru copii

Adaugat pe 03 Mar 2015 at 7:00am

In ziua de astazi este un lucru cat se poate de firesc ca parintii sa fie la curent cu noutatile din domeniul aplicatiilor iPad, iPhone pentru copii. In caz contrar, copiii vor fi mereu cu un pas inainte si cu siguranta isi vor pune in aplicatie imaginatia pentru a obtine ceea ce isi doresc. Prin urmare, a fi informat si in acest domeniu este un lucru absolut necesar pentru parintii care permit copiilor lor folosirea unui iPad.

Alegerea aplicatiilor potrivite pentru varsta si pentru curiozitatile copilului va deveni o placere, daca stiti ce ofera fiecare dintre ele.

Pubertatea

Adaugat pe 07 Apr 2014 at 6:00am
Pubertatea Ce este pubertatea?

Pubertatea este perioada aparitiei si dezvoltarii caracterelor sexuale secundare si a aparitiei aptitudinii de procreare (prin maturizarea biologica a organelor genitale).

Cand incepe pubertatea?

Pubertatea incepe in jurul varstei de 11 (9-14) ani la fete si 13 (11-16) ani la baieti.

Cresterea si dezvoltarea in adolescenta

Spre sfarsitul pubertatii, cand maturarea functiei sexuale este completa, se intra in perioada de adolescenta spre finalul careia inceteaza cresterea staturala si survine maturarea psihosexuala. La pubertate rata cresterii staturale recapata ritmul (velocitatea) de la varsta de 2 ani, tendinta care se va mentine 12-18 luni. In aceasta perioada baietii cresc cu circa…

Cresterea in inaltime a copilului

Adaugat pe 05 Apr 2014 at 6:00am

La nastere, lungimea medie normala este de 50 cm (47-55 cm).

In primul an de viata sporul statural normal este de 20-25 (uneori chiar 30) de cm, deci un spor statural, la varsta de un an, de cca. 50% fata de lungimea de la nastere.

In cel de-al doilea an copilul mai creste cu 10-13 cm, inregistrand o lungime de 80-93 cm la varsta de doi ani.

Dupa varsta de doi ani, cresterea in lungime a copilului se stabilizeaza la circa 5-8 cm anual, pana la „saltul pubertar”, care…

Dezvoltarea socio-emotionala si cognitiva a copilului

Adaugat pe 27 Ian 2014 at 8:00pm
Etapa 3-6 ani pentru copil

Etapa de 3-6 ani este o perioada importanta de crestere pentru toate sistemele, insa poate cea mai spectaculoasa este dezvoltarea sistemului cerebral: la 5 ani creierul copilului cantareste aproximativ 90% din greutatea creierului unui adult, desi intregul corp reprezinta doar o treime din dimensiunile corpului unui adult.

La aceasta varsta, creierul copilului este in plin proces de formare, dezvoltarea lui depinzand de stimularea care ii este oferita.

Stimularea sistemului nervos determina de fapt reorganizarea cerebrala (formare, dar si reducere de sinapse), reorganizare care…