Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Dereglarile hormonale – cum se manifesta si de ce apar?0 Comments

Publicat in:


Dereglarile hormonale sunt afectiuni care ne pot pune in pericol. Cu toate ca analizele ies bine, hormonii iti pot da batai de cap: acnee, crampe menstruale puternice si chiar lipsa apetitului sexual. Dar iata ca specialistii homeopati sustin ca exista remedii care iti pot reface echilibrul hormonal.

Dereglari hormonale

Dereglari hormonale

Apeleaza la mancarea organica

Este bine sa renunti la alimentele pline de chimicale si sa te aprovizionezi cu mancare organica.

Apa minerala

Este bine sa renunti sa bei apa de la chiuveta. Incearca sa bei apa minerala sau macar instaleaza-ti un sistem de filtrare a apei.

Alimente bune pentru ficat

Este recomandat sa iti hranesti ficatul, adica chiar organul care ne scapa de excesul de hormoni pe care organismul nu-i mai foloseste.

Pentru a evolua la parametrii normali, ficatul are nevoie de fitonutrienti cum ar fi broccoli, varza, napii sau conopida.

Corpul uman mai are nevoie si de sulful care se gaseste in ceapa si in usturoi.

De aceea este indicat sa incluzi aceste legume in dieta zilnica. Daca doresti sa ai rezultate mai bune, apeleaza la ierburi care stimuleaza activitatea ficatului. De pilda, radacina de papadie, de brusture si semintele de armurariu sunt cele mai bune si mai sigure remedii pentru ficat.

Specialistii sunt de parere ca poti sa le consumi sub forma de infuzii sau tinctura. Trebuie spus ca semintele de armurariu pot fi presarate peste mancare. Este bine, de asemenea sa nu te temi de fitoestrogeni si sa tii cont de faptul ca sunt in mediul online destul de multe informatii eronate despre asa numitii „estrogeni din plante“.

Trebuie sa tii cont de faptul ca fitoestrogenii ne pot ajuta sa refacem echilibrul estrogenilor din organism. Alimente ca soia si capsunele sunt sigure din acest punct de vedere.

Hormonii sunt substante chimice (peptide, proteine, steroizi) care regleaza functiile organismului uman. Estrogenii si progesteronii sunt cei doi hormoni caracteristici sexului feminin, iar fluctuatiile lor afecteaza dorinta sexuala, starea de spirit, ovulatia si fertilitatea unei femei.

Dereglarile hormonale la femei pot avea cauze multiple

Medicii citati de Care2.com sustin ca dezechilibrele in organism sunt determinate fie de o productie hormonala in exces, fie de o functionare glandulara insuficienta (hipofunctie).

Exista mai multe tipuri de dereglari hormonale la femei: nivelul ridicat sau scazut de estrogen, progesteron, testosteron.

Trebuie spus ca aceste dereglari hormonale la femei pot avea cauze multiple: autoimune, genetice, din cauza sarcinii, anumite afectiuni, tratamente sau operatii, stresul prelungit, emotiile, varsta, medicatia, alimentatia incorecta, activitatea fizica scazuta, vopselele de par cu amoniac, peroxid, p-fenilendiamina, diaminobenzen, lac de unghii sau dizolvant cu formaldehida sau produsele cosmetice cu parabeni si hidrochinona.

Printre simptomele dereglarilor hormonale la femei si care ar trebui sa te determine sa mergi la un consult endocrinologic se afla dereglari menstruale repetate, retentie de apa, balonare, transpiratie, sete excesiva, fibroame uterine, endometrioza, chisturi mamare, apetit sexual redus, uscaciune vaginala, infectii urinare, schimbari de dispozitie, irascibilitate, oboseala, lipsa de concentrare, pierderi temporare de memorie, depresie, caderea parului sau pilozitate in exces,migrene, stari de ameteala, precum si aparitia starii de obezitate.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Dereglarile hormonale – cum se manifesta si de ce apar?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!