Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Dezvoltarea bebelusului

Advertisement


Capacitatile uimitoare ale bebelusilor pana in 6 luni

Adaugat pe 22 Apr 2015 at 7:00am

Desi sunt mici si se spune despre ei ca sunt neajutorati, iata ca savantii spun ca bebelusii au cateva capacitati uimitoare. Multe dintre acestea au fost observate de parinti si de cei care ingrijesc copii mici, dar acum sunt si dovedite stiintific.

Chiar daca sunt micuti, bebelusii au capacitatea de a simti emotiile cainilor

Potrivit datelor unei cercetari din 2010, realizata in Marea Britanie, copiii de pana la sase luni poate asocia sunetele unui caine furios sau ale unuia prietenos cu fotografii ale patrupedelor care ilustreaza atitudinea acestora.

Medicii sustin ca emotiile sunt primele lucruri pe care…

Cuvintele pe care bebelusul tau trebuie sa le auda zilnic

Adaugat pe 08 Feb 2015 at 7:00am

Bebelusii au nevoie de putine lucruri: lapte, dragoste, atentie, joaca, haine curate, un loc sigur in care sa doarma. Indiferent de locul in care se afla parintii, indiferent ca sunt bogati sau saraci, cu totii se straduiesc sa acopere aceste nevoi elementare ale bebelusilor lor.

Cercetatorii in educatie au descoperit ca, pe langa elementele enumerate mai sus, bebelusii mai au nevoie de ceva foarte important, fara de care creierul lor nu se poate dezvolta.

La…

Rata de crestere a prematurului

Adaugat pe 03 Mai 2014 at 7:00am

Aprecierea corecta a cresterii ponderale sau/si a deficitului ponderal depinde si de parametrii in functie de care se efectueaza evaluarea statusului nutritional al prematurului.

Rata de crestere optima

Rata de crestere ponderala, cresterea liniara, perimetrul cranian pot fi evaluate cu ajutorul curbelor de crestere. Dupa aceste curbe, prematurul ar trebui sa aiba un spor ponderal de 10-15 g/kg greutate corporala/zi, o crestere a taliei de 0,75-1 cm/saptamana si o crestere a perimetrului cranian de 75 cm/saptamana. Studiile si determinarile ultrasonografice au demonstrat ca rata de crestere optima este de 18-20g/kg corp/zi.

Balanta nutritionala

Balanta nutritionala reprezinta echilibrul dintre…

Cresterea in greutate a copiilor

Adaugat pe 06 Apr 2014 at 6:00am

Greutatea reflecta cresterea tuturor dimensiunilor, de aceea este considerata cel mai valoros indicator al nutritiei si al cresterii in general, motiv pentru care se impune cantarirea periodica, de rutina, in special la varsta de sugar.

Greutatea medie normala la nasterea la termen este de 3,000-3,500 g (valori normale extreme 2,800-3,800 g).

Dupa nastere survine „scaderea fiziologica in greutate” care se situeaza la circa 5-10% din greutatea de la nastere si care este recuperata in urmatoarele 7-10 zile. Urmeaza apoi o perioada de crestere continua:

circa 750 g lunar…

Dezvoltarea reflexelor de pozitie si miscare

Adaugat pe 24 Ian 2014 at 5:05pm
Reflexul de sprijin

Dezvoltarea copilului – Reflexul de sprijin – tinand un sugar de sub axila, cu fata dorsala a piciorului in contact cu mardinea mesei, el raspunde in mod caracteristic prin ridicarea piciorului si punerea lui pe tabla mesei. Reflexul este prezent pana la sfarsitul primului an de viata.

Dezvoltarea copilului – Reflexul de pasire (reflexul mersului automat)

Este similar cu reflexul de sprijin si consta intr-o serie de miscari de pasire daca sugarul este tinut de sub axile si picioare vin in contact…

Dezvoltarea reflexelor alimentare si auditive

Adaugat pe 24 Ian 2014 at 4:57pm

In dezvoltarea copilului, dezvoltarea sistemului nervos este un proces dinamic, reglat de numerosi factori endogeni si exogeni, care presupune parcurgerea mai multor etape:

proliferare neuronala si gliala; diferentierea neuronilor prin prelungirile axonice si dendritice; mielinizarea axonilor. Etape in dezvoltarea sistemul nervos la copil: saptamana 15-a -25-a de gestatie: proliferare neuronala. din saptamana a 25-a pana la sfarsitul primului an de viata: proliferare gliala. din luna a 7-a de sarcina pana la varsta de 7 ani: cresterea diferentierii neuronale prin dezvoltarea prelungirilor dendritice si axonice si stabilirea sinapselor interneuronale. de la nastere pana la…
Advertisement


Mai multe

Arhiva

octombrie 2024
lun mar mie joi vin sâm Dum
« Iul    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031