Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Nasterea naturala

Advertisement


Dilatatia completa si pozitii de nastere

Adaugat pe 22 Ian 2014 at 12:56am
Cand are loc nasterea naturala?

Cand colul este complet deschis, fatul coboara in bazin, urmand sa se angajeze si sa se roteasca. Cand fatul este angajat, cea mai mare parte a capului a trecut prin cel mai ingust diametru al bazinului, cel dintre spinele ischiatice. Trecerea de acest reper obstetrical inseama clar ca nasterea va avea loc pe calea naturala.

O atitudine obstetricala raspandita este aceea de a incuraja femeia sa impinga din momentul care mobilul fetal s-a angajat, chiar daca aceasta nu simte nevoia de a impinge.

Cand mobilul fetal apasa pe perineul posterior inseamna ca…

Nasterea

Adaugat pe 22 Ian 2014 at 12:15am
Ce este nasterea?

Nasterea cuprinde totalitatea fenomenelor care se finalizeaza prin expulzia copilului si eliminarea anexelor (cordon, placenta si membrane) din corpul mamei.

Contractiile si ruperea membranelor

Cele mai importante fenomene ale nasterii sunt:

Contractiile uterine Ruperea membranelor inainte de aparitia travaliului (15% din cazuri)

Pierderea dopului gelatinos (filamente de mucus transparente sau maroniu deschis cu rol de protecţie) de la nivelul colului nu este neapărat un semn de iminenţă a naşterii; uneori intre pierderea dopului gelatinos si initierea travaliului se poate scurge peste o saptamana.

Cititi mai multe despre: