Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Formule de lapte

Advertisement


Tipuri de formule pentru alimentatia nou-nascutilor

Adaugat pe 02 Mai 2014 at 7:05am

Exista o mare diversitate de retete dupa care se realizeaza , acestea putand fi clasificate in functie de varsta carora le sunt destinate, de proteina de baza, de indicatie, etc.

Formulele de inceput

Astfel, formulele de inceput sunt produsele alimentare destinate alimentatiei artificiale in primele 5-6 luni de viata, indeplinind prin ele insele nevoile nutritionale ale acestor copii pana la introducerea unei alimentatii complementare corespunzatoare. Aceste formule au compozitia cea mai apropiata de cea a laptelui de mama maturul.

Formulele de continuare

Formulele de continuare

Prebioticele la copii

Adaugat pe 24 Ian 2014 at 1:59pm
Ce sunt prebioticele?

Prebioticele sunt oligozaharide prezente si in laptele matern si sunt mai stabile decat probioticele. Sunt nedigerabile si actioneaza delicat asupra intestinului favorizand dezvoltarea unei flore intestinale similare cu a sugarilor alaptati.

Ele imbunatatesc tranzitul intestinal, avand o influenta pozitiva asupra scaunelor bebelusului. Acestea devin mai moi si mai frecvente, similare cu ale sugarilor alaptati la san. In plus, au efect de stimularea imunitatii si previn invazia bacteriilor nocive asupra intestinului.

Laptele de vaca nu este acceptat in alimentatia copilului sub 1 an.

Conform ultimelor descoperiri stiintifice in domeniu, laptele de vaca poate fi introdus abia dupa 3 ani pentru a preintampina efectele nocive ale lui in…

Probioticele la copii

Adaugat pe 24 Ian 2014 at 1:54pm
Probioticele la copii – Ce sunt Probioticele?

Exista cateva discutii in legatura cu definitia probioticelor si evident mai multe variante. Va vom prezenta definitia data de FAO (Organizatia pentru Alimentatie si Agricultura a Natiunilor Unite): „Probioticele sunt microorganisme vii, care, atunci cand sunt administrate in cantitati corespunzatoare, confera un plus de sanatate gazdei„.

Da, chiar sunt vii, si majoritatea sunt bacterii. Multe persoane atunci cand aud de bacterii se gandesc doar la ceva rau si la metoda prin care se poate evita contactul cu acestea. Deci de ce ati consuma bacterii vii?

Tipuri de formule de lapte

Adaugat pe 24 Ian 2014 at 1:46pm
Alimentatia artificiala

Laptele de mama este considerat alimentul ideal pentru hranirea sugarului in primele 6 luni de viata. El asigura principiile nutritive necesare varstei si este un adevarat influx de imunitate furnizand anticorpi ce protejeaza sugarul de numeroase afectiuni. Acest „standard de aur” in alimentatia sugarului, care il reprezinta laptele matern, a fost copiat in realizarea unor formule de lapte folosite atunci cand sugarul nu poate fi alaptat. Desi aprox. 80% dintre nou nascuti sunt alimentati la san, numarul acestora scade vertiginos dupa 6 luni.

Alimentatia…

Liderul mondial in formule de lapte sanatoase

Adaugat pe 24 Ian 2014 at 11:55am

Suntem convinsi de faptul ca, in ultimul timp, din ce in ce mai multe persoane si, in special, mamici, se intreaba care din multitudinea de produse existente pe piata sunt cele mai sanatoase. Chiar daca este vorba de sanatatea proprie sau de sanatatea copilului tau, stim ca informatiile urmatoare te vor ajuta sa iei cea mai buna decizie.

Cine este Grupul Danone?

Danone este o companie internationala prezenta pe toate cele 5 continente.

Grupul Danone detine pozitia de lider in domeniul produselor alimentare sanatoase prin cele patru divizii:

Lactate proaspete (Activia, Actimel), Ape minerale ambuteliate (Evian), Early Life Nutrition (Milumil,…