Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Poti sa afli daca bebelusul tau risca sa faca autism?0 Comments

Publicat in:
Etichete:autism, autismul la copii, copil autist, depistare, primele semne, sarcina, varsta

Cand se identifica riscul de autism?

Riscul unui nou nascut de a avea autism poate fi identificat inca din prima ora de viata prin examinarea si identificarea unor anomalii ale placentei.

Harvey Kliman, cercetator la Universitatea Yale, sustine ca examinarea si identificarea unor anomalii la nivelul placentei poate anunta, cu o probabilitate foarte mare, riscul aparitiei autismului.

Datele statistice arata ca unul din 88 de copii are o tulburare din spectrul autist sau afectiuni complexe de dezvoltare a creierului care afecteaza evolutia sa sociala si capacitatea de comunicare.

Depistarea autimsului la copii

Depistarea autimsului la copii

Identificarea de la nastere a unui risc major de aparitie a unor forme autiste este un beneficiu imens in tratarea acestora.

Cand apar semnele autismului la copii?

Asta se intampla mai ales in contextul in care in mod normal primele semne ale autismului apar in jurul varstei de 2-3 ani sau chiar mai tarziu. Identificarea rapida face tratamentele mult mai eficiente, spun expertii.

De exemplu, s-a observat ca in timpul sarcinii, placenta alimenteaza copilul nenascut cu sange, prin care ii sunt transmise acestuia oxigen si substante nutritive.

Harvey Kliman si echipa sa au examinat 117 de placente de la nou-nascutii ale caror mame au avut deja unul sau mai multi copii cu o forma de autism. In cadrul cercetarii, placentele acestora au fost semnificativ diferite de celelalte.

In aceste cazuri este vorba de falduri anormale care sunt efectul unei dezvoltari anormale a placentei, dar care nu poate fi identificata in cursul vietii intrauterine.

Placentele sarcinilor cu risc au avut de opt ori mai multe falduri decat probele de la sarcinile fara risc, iar in baza evaluarii s-a considerat ca in cazul acestor copii riscul de a avea autism este de 74%.

Acest studiu a prezis doar riscul de autism, iar cercetatorii vor evalua copiii pe masura ce acestia cresc.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Poti sa afli daca bebelusul tau risca sa faca autism?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!