Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cum se efectueaza anestezia peridurala?0 Comments

Publicat in:
Etichete:anestezie nastere, anestezii nastere, cum se face, cum se face anestezia peridurala, peridurala

Gravida este in pozitie sezanda la marginea patului sau asezata pe o parte, cu spatele rotunjit, pentru a mari spatiul intervertebral. Este important ca gravida sa nu se miste si sa anunte daca urmeaza o contractie, astfel incat medicul anestezist sa opreasca manevra si sa astepte incetarea contractiei.

Cum se face anestezi peridurala?

Cum se face anestezi peridurala?

Inainte de a ajunge cu acul in spatiul peridural (in jurul dura mater), se face o anestezie locala in zona lombara.

Gravida va simti intepatura anesteziei locale, insa nu va simti efectiv durere la intrarea acului in spatiul peridural (poate avea o senzatie asemanatoare cu trecerea unui curent electric rapid). Cand acul ajunge in spatiul peridural, medicul anestezist va monta un cateter (un mic tub de plastic) in ac, iar cand cateterul va ajunge in spatiul peridural, va inlatura acul.

Este important ca gravida sa stie ca acul nu va ramane inserat in spatele ei! Cateterul va fi fixat cu banda adeziva si i se va permite gravidei sa se sprijine pe spate fara risc de dureri, sa se miste normal. Un alt avantaj al cateterului montat este de a putea readministra doze de anestezic in functie de nevoi, pe tot parcursul travaliului si in caz de cezariana.

Concomitent cu montarea anesteziei peridurale, se instaleaza o brasarda pentru a masura tensiunea arteriala a mamei in mod regulat.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Cum se efectueaza anestezia peridurala?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!