Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Nasterea prin cezariana

Advertisement


Care sunt riscurile la care se supun femeile care nasc prin cezariana?

Adaugat pe 11 Feb 2015 at 7:00am

In cazul nasterii unui bebelus, cezariana este dorita, potrivit statisticilor, de 8 din 10 dintre femeile gravide. Trebuie spus ca cezariana se face la recomandarea medicului, iar anumite date statistice indica faptul ca cezariana a fost urmata de complicatii – circa 5% din totalul interventiilor, iar cea mai grava este ruptura de uter, inregistrata la 1% din operatii.

Cezariana – riscuri asupra mamei

Printre riscurile cezarienei asupra mamei se afla intervalul de timp prelungit de recuperare. O gravida care a nascut in acest fel se va recupera mai greu decat una care a nascut normal, spun…

Un risc al nasterii prin cezariana

Adaugat pe 07 Ian 2015 at 7:00am

Oamenii de stiinta din cadrul Universitatii din Ohio, SUA, au afirmat in cadrul unei cercetari care a fost publicata in „American Journal of Clinical Nutrition”, ca micutii care au fost nascuti de mamele lor prin cezariana sunt mai predispusi la obezitate.

Expertii sustin ca de vina pentru aceste aspect ar fi lipsa contactului cu bacteriile considerate bune. Potrivit BBC, obezitatea ar putea sa aiba o noua cauza, adica rata mare de nasteri prin cezariana.

In cadrul testelor, s-a observat ca micutii care au fost nascuti de mamele lor prin cezariana…

Nasterea prin cezariana

Adaugat pe 22 Ian 2014 at 1:23am

Cuvantul „cezariana” vine de la verbul latin „caedere” care inseamna „a taia”.

Cezariana este o interventie chirurgicala majora, realizata sub anestezie (peridurala, rahi-peridurala, rahi), cu riscuri inerente (infectios, de pierderi de sange de peste 500 ml, de dehiscenta a cicatricei etc.

Anestezia generala este recomandata doar in situatii de urgenta in care nu exista suficient timr pentru anestezia loco-regionala.

Pentru a scadea anxietatea gravidei, este important ca ea sa fie in primul rand informata cu privire la pregatirea pre-anestezica si la posibilele efecte si senzatii provocate de anestezie.

Exact ca in cazul nasterii…