Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Recomandari

Advertisement


Jucarii care ar trebui evitate de catre cei mici

Adaugat pe 01 Oct 2015 at 7:00am

De multe ori, jucariile preferate de copiii sub 3 ani contin substante cu potential nociv pentru sanatatea lor. Acest avertisment a fost adresat parintilor de UFC Que choisir sau Union fédérale des consommateurs din Franta, orga­nism identic cu Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor din Romania.

UFC Que choisir a realizat un studiu despre substantele din compozitia jucariilor pentru copii mici.

Potrivit BBC, expertii francezi sunt de parere ca unele jucarii ar putea fi chiar toxice pentru copii, motiv pentru care se cere multa vigilenta din partea parintilor atunci cand pregatesc cadourile de…

3 lectii pe care parintii trebuie sa le predea copiilor

Adaugat pe 03 Mai 2015 at 7:00am

Cat mai curand, cu atat mai bine. Nu este insa niciodata prea tarziu sa educam un comportament sanatos.

Ca parinte ai cea mai importanta sarcina din lume: sa slefuiesti caracterul unei alte fiinte umane. O fiinta umana care – candva destul de curand – va fi un barbat adult sau o femeie adulta. Afara in lume. Comunicand. Muncind. Servind. Ajutand. Iubind. Sau… ranind. Totul se bazeaza pe comportamentele, instructiunile si valorile pe care el sau ea le-a invatat acasa. Cu tine. O sarcina importanta, intr-adevar.

Este o sarcina care poate fi resimtita ca fiind foarte dificil de…

Copilul te intrerupe intr-o conversatie? Procedeaza astfel…

Adaugat pe 02 Mai 2015 at 7:00am

Nu e destul doar sa le spui copiilor ca ceea ce fac nu este bine!

Desi cei mai multi parinti sunt vigilenti in privinta modului in care copii lor ii trateaza pe alti oameni, asteptandu-se la un comportament bland si respectuos, tot aceiasi parinti au adesea copii care ii trateaza pe ei insisi fara respect.

Un exemplu: O mama iubitoare care are grija de fiul ei si este atenta la comportamentul acestuia fata de altii. Se straduieste din greu sa isi trateze fiul cu respect si bunatate, dar adesea nu baga de seama, sau nu stie ce sa faca, ca el o intrerupe, ii ignora cererile sau tipa la ea cand…

Studiu: Cum influenteaza sportul creierului micutilor?

Adaugat pe 29 Apr 2015 at 7:00am

Sportul si miscarea pot sa ii faca pe cei mici sa aiba un creier mai dezvoltat si mai performant. Aceasta reprezinta concluzia unui studiu publicat in Brain Research. Oamenii de stiinta au utilizat imaginile cu rezonanta magnetica (MRI), ca sa poata masura dimensiunea relativa a unor structuri specifice din creierele a 49 de copii.

Toti micutii aveau varsta intre 9 si 10 ani, iar savantii au aflat ca hipocampusul, o parte a creierului din lobul temporal cu rol important in memorie si invatare, tinde sa fie semnificativ mai mare la copiii care aveau o forma fizica buna.

Cum procedezi cand micutul tau se afla in perioada de crestere

Adaugat pe 21 Apr 2015 at 7:00am

In viata unui copil mic exista etape de crestere, dar si perioade in care acesta pare ca stagneaza. Cu toate ca medicii ne anunta ca la cel mic, cresterea este continua, totusi abilitatile copilului apar in etape, iar in cazul in care vei observa ca ceva in programul sau s-a schimbat fara un motiv aparent, fii atenta la comportamentul lui.

In momentul cand sistemul nervos al copilului, precum si organele efectoare au atins un anumit grad de maturizare, apare o posibilitate noua. Specialistii sustin ca la varsta de 2-3 luni, copilul poate sa-si sustina singur capul, la circa 6 luni el va sta sprijinit in fundulet, iar la varsta de…

Sfaturi impotriva rasfatului

Adaugat pe 06 Apr 2015 at 7:00am

Parintii ocupati, care isi petrec mai putin timp cu copiii lor decat si-ar dori, au un sentiment de vinovatie destul de pronuntat fata de aceasta situatie , motiv pentru care incearca sa compenseze aceasta lipsa prin diferite forme. Rezultatul? Copii rasfatati.

Contrar a ceea ce se crede, rasfatul nu are nicio legatura cu iubirea „exagerata” (de parca ai putea vreodata iubi prea mult), n-are legatura nici cu tinutul in brate, sarutatul copilului sau numele de alint des folosite sau cu oferirea de independenta sau posibilitatea de a decide copilului….