Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Copilului tau ii este teama sa mearga la medic? Cum procedezi?0 Comments

Publicat in:


O mare parte a copiilor se tem sa mearga la medic, mai ales daca parintii nu le-au spus la timpul potrivit cum sa se comporte in astfel de situatii. O vizita la doctor este o necesitate, asa ca trebuie sa stii ca exista cateva strategii eficiente prin care sa-l faci sa inteleaga ca n-are de ce sa-i fie frica.

Teama de doctor la copii

Teama de doctor la copii

Nu numai copiii se tem sa viziteze un medic, ci si adultii, asa ca este foarte normal ca si micutul tau sa devina agitat cand se trezeste intr-o camera straina, langa persoane necunoscute care folosesc obiecte ciudate. In cazul in care cumva, in urma cu ceva timp, i s-a spus ca doctorul ii va face o injectie atunci cand greseste, este foarte probabil sa nu-l poti opri din plans pe tot timpul consultatiei. Ca parinte tu poti sa eviti asta, transformand totul intr-o joaca din care amandoi aveti de castigat.

Pregatirea copilului inainte de vizita la medic

Poti sa iti pregatesti copilul inca dinainte de a merge la medic! De exemplu, este bine sa ii spui ca va merge la un specialist cu cateva zile sau ore mai devreme ca sa se poata obisnui cu ideea. Trebuie sa ii explici micutul tau ce se va intampla la spital, ii poti arata poze dintr-o carte de biologie, povestindu-i cum doctorul ii va asculta bataile inimii sau ii va cauta virusi sau anumite bacterii.

In plus, trebuie sa ii dai exemple de alti copii, prieteni cu care se joaca frecvent, care au fost la doctor si nu numai ca nu li s-a intamplat nimic rau, dar au si aflat multe lucruri interesante.

Teama de doctor la copii – Joaca de-a doctorul

Puteti sa incercati sa va jucati de-a doctorul si consultatia acasa si sa va inversati rolurile, asa incat el sa joace rolul de doctor dar si de pacient. De pilda, il poti ajuta sa se obisnuiasca cu ideea, daca vei achizitiona o trusa medicala de jucarie, asa ca cel mic va fi pus in situatia de a se juca cu instrumente in miniatura si se va obisnui cu acestea.

Expertii sunt de parere ca daca acesta va fi pus in fata unei situatii reale, copilul va reusi sa-si invinga mai usor frica fata de doctor, pentru ca se va simti familiar cu tot ceea ce se intampla in cabinet.

Exemplul tau este foarte important

Chiar daca iti va fi teama de reactia lui, nu trebuie sa arati ca esti stresat si trebuie sa tii cont de faptul ca exemplul tau este foarte important pentru copil atunci cand merge la medic.

Este recomandat sa fii calma si sa ii transmiti o stare de siguranta. Nu ai cum sa eviti de tot momentele tensionate in care va trebui sa ai rabdare cu el, dar cel mic va imprumuta si ceva din starea ta de spirit, asadar nu te stresa prea tare. Tine cont de faptul ca poti solicita medicului sa il lase sa atinga obiectele medicale. Va recunoaste terrmometrul care seamana cu cel din trusa de acasa si nu va fi atat de speriat cand il va avea la subrat.

Lauda-l pentru uncomportament exemplar

De asemenea, este indicat ca sa nu uiti ca dupa fiecare vizita la medic sa il lauzi in cazul in care nu a facut prostii si sa povestesti celorlalti ce atitudine exemplara a avut. Este bine sa il recompensezi mergand cu el prin parc sau unde stii ca ii place sa se joace, asa incat acesta sa asocieze aceasta experienta placuta cu mersul la doctor .




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Copilului tau ii este teama sa mearga la medic? Cum procedezi?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!