Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cat timp pot sa ramana proaspete alimentele din camara?0 Comments

Publicat in:
Etichete:alimente, camara, cereale, proaspat, ulei, zahar

Majoritatea oamenilor au in camara alimente cu termene de valabilitate lungi, iar pe cele mai multe dintre ele le consideram neperisabile.

Foarte rar controlam termenele de valabilitate la faina, praf de copt, ulei si altele, pentru ca acestea par „rezistente”. Afla cat timp sunt proaspete alimentele din camara.

Valabilitatea alimentelor

Valabilitatea alimentelor

Alimente care se pastreaza 6 luni

Aceasta este o conceptie gresita sa crezi ca faina de grau si de porumb, grisul si alte cereale macinate dureaza pentru totdeauna.

Toate acestea pot fi pastrate cel mult sase luni in camara, numai in recipiente perfect inchise.

Alimente care se pastreaza 3 luni

Bicarbonatul de sodiu, praful de copt, plicurile cu mirodenii si ierburi uscate trebuie pastrate in cutii sau ambalaje separate, cel mult trei luni. Peste acest interval de timp, produsele nu devin daunatoare, dar isi pierd eficienta si aroma.

Cerealele, pastele si orezul pot sta in camara nedesfacute, in ambalajele originale, sase luni, dar din momentul in care au fost desfacute sunt bune pentru consum doar trei luni.

Uleiul

Uleiul pare un aliment fara moarte. Cu toate acestea la sase luni dupa ce a fost pus in ambalajul sau, chiar si nedesfacut, uleiul este ranced.

Uleiul trebuie pastrat in recipiente inchise, la loc intunecat, departe de caldura. Uleiurile fine (de nuca, de seminte de strugure, de seminte de dovleac) pot fi pastrate la frigider cel mult opt luni. Din momentul in care sticla de ulei este desfacuta, trebuie consumata in circa doua-trei saptamani, in cazul uleiului de floarea soarelui si in doua luni daca este pastrat in frigider.

Este foarte important sa verifici termenele de valabilitate pentru toate alimentele din camara si cand le cumperi si cand le folosesti dupa intervale mai mari de timp.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Cat timp pot sa ramana proaspete alimentele din camara?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!